Дніпропетровська філія «Газмережі»: як вчасно виявити витік газу у помешканні

Природний газ немає запаху, його не можна розпізнати на дотик або слух. Однак існує надійний спосіб для виявлення витоку блакитного палива.

Дніпропетровська філія «Газмережі»: як вчасно виявити витік газу у помешканні

Дніпропетровська філія «Газмережі» рекомендує встановити побутовий сигналізатор газу, який одразу попередить споживача про ймовірну надзвичайну ситуацію. 

Газосигналізатори є різних типів: для автоматичного контролю концентрацій природного газу, а також із детекторами чадного газу. Однак компанія радить надати перевагу комбінованому варіанту, який реагуватиме на обидва види небезпеки. 

Цей пристрій обладнаний спеціальними датчиками, які вимірюють концентрацію природного та чадного газу в повітрі. Коли прилад фіксує перевищення допустимої норми — одразу сигналізує про це. 

У випадку спрацювання сигналу – необхідно негайно звернутися за допомогою до аварійної газової служби за номером 104. Адже при концентрації в повітрі 5-15% природного газу утворюється суміш, що може вибухнути. 

Дніпропетровська філія «Газмережі» зауважує: варто завжди пам’ятати про свою безпеку. Встановлення сигналізатора виявлення природного та чадного газів допоможе додатково захистити домівку від загазованості повітря.