Бійцям в театри безкоштовно, 9 мільйонів на реконструкцію лікарні Мечникова, будівництво нових шкіл і садочків: у Дніпрі відбулась шоста сесія обласної ради (ФОТО)

16 червня у Дніпрі відбулася VI сесія Дніпропетровської обласної ради. Було ухвалено низку важливих рішень. Серед яких — бюджетні спрямування на нові будівництва й реконструкції, оснащення класів Нової української школи, виділення додаткових коштів на ліки хворим на діабет, безоплатне відвідуванні учасниками та рідними бійців обласних театрів та музею АТО. Про це кореспондент ОСН дізнався на місці подій.

Бійцям в театри безкоштовно, 9 мільйонів на реконструкцію лікарні Мечникова, будівництво нових шкіл і садочків: у Дніпрі відбулась шоста сесія обласної ради (ФОТО)
Після її проведення голова Дніпропетровської обласної ради, голова депутатської фракції політичної партії «СЛУГА НАРОДУ» у Дніпропетровській обласній раді Микола Лукашук підбив її підсумки.

лукашук.jpg

За словами голови Дніпропетровської обласної ради на черговій сесії було розглянуто ряд питань.

«Одним із головних стало те, що ми надали дозвіл нашим героям воїнам АТО та рідним бійців безоплатно відвідувати театри та музеї. Друге питання ми сьогодні прийняли рішення про створення двох ландшафтних парків. Це природно заповідний фонд, який не можливо використовувати для підприємницької діяльності в нашому регіоні», - сказав Микола Лукашук.

Крім цього, голова Дніпропетровської обласної ради повідомив, що на Дніпропетровщині буде реконструйована ще один аеропорт, а саме у Кривому Розі. Це дозволить закрити повністю потреби Кривого Рогу, а це більше 800 тисяч людей.

сессия1.jpg

Реконструкція аеропорту також закриє проблеми Кіровоградської області і міста Кіровоград, які розташовані у 100 кілометрах від Кривого Рогу де немає аеропорту.

«Він буде повністю реконструйований. Наразі розглядається питання щодо реконструкціях злітної смуги і вже запущена програма. Раніше до Києва можливо було літати тільки літаками із Дніпра, то сьогодні раз на тиждень до столиці це можна зробити із Кривого Рогу», - сказав Микола Лукашук.

Також він розповів про те, що першим протестував літак із Києва до Кривого Рогу президент України Володимир Зеленський. Він це зробив під час робочої поїдки до Дніпропетровської області. Саме він прилетів першим рейсовим літаком не дивлячись на те, що його охорона була проти.



«На сьогоднішній день ми заклали проєктно-кошторисну документацію. Через місяць півтора після чергової сесії ми розглянемо корегування бюджету місяця. За рік два ця програма буде реалізована», - додав Микола Лукашук.

сесия.jpg

Окрім цього весь депутатський корпус підтримав рішення щодо не підвищення тарифів на тепло та воду. Зокрема були затвердженні розпорядження, які були підготовлені на підставі рішень бюджетної комісії для виділення коштів на проєктно-кошторисну документацію по аеропорту в місті Кривому Розі. Також по ремонту закладів Міністерства охорони здоров’я, а саме запуску в різних районах Дніпропетровщини пунктів для лікування людей.
Темы: