До Дня медпрацівника голова облради Микола Лукашук відзначив кращих представників професії

Грамоти, медалі й цінні подарунки за професіоналізм й особливі заслуги перед українським народом. 16 медичних працівників регіону з різних куточків області отримали відзнаки, які вручив голова Дніпропетровської облради Микола Лукашук. Урочистості відбулись напередодні Дня медика, що відзначається щорічно в третю неділю червня. Про це повідомили в прес-службі Дніпропетровської обласної ради.

До Дня медпрацівника голова облради Микола Лукашук відзначив кращих представників професії
«Ми всі завжди захоплювались вашою віддачею в нелегкій професії, мужністю і готовністю боротись за кожного хворого. Але вже другий рік поспіль в умовах пандемії ми дивимось на вас, як на надлюдей. Ваша витримка, сила духу й жертовність вражають! Ви усвідомлюєте усі ризики, але все одно годинами й, подекуди, днями, залишаєтесь поруч зі своїми пацієнтами. Хочу, аби ви знали: ми завжди поруч, готові чути вас і робити все можливе, щоб полегшати вашу надважку працю. Ми виділяємо кошти на підтримку медиків, які перехворіли на ковід (понад 1800 медпрацівників вже отримали гроші), оновлюємо автопарк швидких, виділяємо кошти на ремонти лікарень та відкриття амбулаторій. Цінуймо вашу працю!», — виступив із промовою очільник облради Микола Лукашук.

медики.jpg

Всього майже 40-к представників професії отримали відзнаки, грамоти й вітальні листи. Серед них і Микола Шинкаренко, зав. центру лікування гострих отруєнь Дніпровської лікарні №4.

«Цей захід я розцінюю, як визнання праці всього нашого медичного колективу. Приємно бути учасником сьогоднішнього нагородження й бачити, що обласна влада цінує нелегку справу медиків. Причому не тільки у свято, а й в повсякденні — турбується про безпеку кожного нашого робочого дня», — зазначив Микола Шинкаренко.

Під час урочистостей були також вручені відзнаки за професіоналізм та — ордена Святого Пантелеймона. Ця нагорода є громадською, має професійно-фахову спрямованість і присуджується за гуманістичну й благородну діяльність у галузі охорони здоров’я.

«Цілодобово лікарі та медсестри, лаборанти й санітари регіону працюють, аби вберегти життя та здоров’я мешканців Дніпропетровщини. Вони стоять на варті не лише боротьби із пандемією КОВІДу, а й рятують захисників держави, породіль, літніх людей й дітей. Розвивають медицину й роблять наукові відкриття. Пишаймося ними й підтримуємо їх», — наголосив перший заступник голови Дніпро ОДА Володимир Орлов.

Всього в Україні — 147,4 тисячі лікарів усіх спеціальностей та 1 тисяча 186 лікарняних установ. З них — 11,5 тисяч лікарів працюють на Дніпропетровщині у 103 медустановах. Крім того, в Україні працює 273 тисячі 526 осіб середнього медичного персоналу. З них 20 тисяч і це найбільша чисельність працює саме в нашій області.
Темы: