Героїчні будні газовиків області: відновлюємо стабільний розподіл газу споживачам Дніпропетровщини після ворожих обстрілів

Фахівці усіх служб АТ «Дніпропетровськгаз» продовжуть працювати у посиленому режимі задля безпеки споживачів та наявності у них безперебійного розподілу газу. Газовики оперативно реагують на пошкодження газових мереж, бо від цього залежить безпека українців. Слюсар з експлуатації та ремонту газового обладнання 4 розряду Нікопольського відділення АТ «Дніпропетровськгаз» Микола Гнип розповів, як проводяться роботи по відновленню газопроводів після ворожих обстрілів.

Героїчні будні газовиків області: відновлюємо стабільний розподіл газу споживачам Дніпропетровщини після ворожих обстрілів

«Усе життя промайнуло перед очима...Ми працювали в одному із сіл як тут почався обстріл. Встигли лише впасти на землю, приліт ракети був у 150-ти метрах від нас. Лічені секунди і везіння - ось, що нас врятувало. На жаль, такі наші реалії – снаряди летять, а куди впадуть не знаєш», - говорить Микола Гнип, слюсар з експлуатації та ремонту газового обладнання 4 розряду Нікопольського відділення АТ «Дніпропетровськгаз».

Чоловік вже більше 10 років працює в газорозподільній компанії. Він бере участь у відновленні газопроводів після ворожих обстрілів, модернізації та реконструкції мереж, поточних ремонтах на території Широківської громади, яка налічує більше 25 населених пунктів.

«Коли ми виїжджаємо у прикордонні села на Дніпропетровщині на відновлювальні роботи – бачимо різне. Будинки або пошкоджені – немає даху, вікон, або взагалі зруйновані, чуємо здалеку звуки від обстрілів. Раніше був магазин, а тепер немає. Газопроводи всі в отворах від градів, мінометного вогню. Там за один раз до двадцяти пошкоджень можна нарахувати. Описати цю картину неможливо», - розповідає чоловік.

Микола ділиться, що найбільше за все чекає на перемогу України. І доки наші захисники боронять наші кордони, газовики залишаються на робочих місцях, щоб дбати про безпеку та комфорт наших споживачів.

«Пам'ятаю, як 24 лютого прокинувся, наче як звичайний день, зібрався і вийшов на зупинку. Я чув якісь глухі вибухи, але не зрозумів, що це може бути. Потім приїхав на роботу, де і дізнався, що в країні почалася війна. Спочатку неможливо було в це повірити, наче якийсь жарт, потім почалися телефонні дзвінки від рідних та близьких людей. Уже півроку як триває війна, я такого у страшному сні уявити не міг. Але у нас вибору немає, ми маємо жити та працювати в таких умовах, попри все відновлювати стабільний розподіл газу мешканцям області. Хто як не ми будемо це робити?».

Ми вдячні кожному, хто продовжує вчасно сплачувати послуги з розподілу газу. Сьогодні ваша оплата – це якісне та вчасне обслуговування, ремонт газорозподільних мереж, які забезпечують домівки затишком та комфортом. Усі газовики на Дніпропетровщині докладають багато зусиль, щоб побутові та промислові споживачі мали стабільне газопостачання.