Один мільйон дерев за добу: екологічна акція на Дніпропетровщині

Вже цієї суботи 10 квітня в регіоні, в рамках екологічної ініціативи «Озеленення планети», висадять декілька гектар дерев. Таку акцію організували Міндовкілля, спільно з проєктом Озеленення України, CEO Club Ukraineта Business Woman Club, за підтримки Міністерства захисту довкілля та природних ресурсів, Міністерство закордонних справ, Державне агентство лісових ресурсів України та Дніпропетровська обласна рада.

Один мільйон дерев за добу: екологічна акція на Дніпропетровщині
«Позитивний вплив зелених зон — доведений. Рослини сприяють збільшенню виділення кисню, зменшують концентрацію шкідливого газу й пилу у повітрі, урівноважують температурний режим, що особливо актуально у спекотні місяці. Тому так важливо дбати про біорізноманіття регіону й регулярно проводити заліснення», — зазначив голова Дніпропетровської обласної ради Микола Лукашук.

В рамках акції «Озеленення планети» 100 країн світу одночасно висаджуватимуть дерева й кущі, аби зберегти біорізноманіття планети та боротися зі зміною клімату. Учасником глобальної екоініціативи може стати кожен. Для цього мешканцям Дніпропетровщини варто у суботу 10-го квітня висадити дерево чи кущ, сфотографувати та зареєструвати власне висадження на сайті проекту. А у Дніпрі будуть і організовані локації для висадження. Локації й час наведено нижче.

— парк культури та відпочинку Сагайдак з 10:00 до 12:00;

— молодіжний парк Новокодацький з з 10:00 до 12:00;

— сквер по вул. Усенка з з 10:00 до 12:00;

— сквер по вул. Ю.Савченка (Сквер Героїв полку «Дніпро-1») з з 10:00 до 12:00;

— парк Пам’яті та примирення з 13:00 до 15:00;

— сквер біля озера на Перемозі-6 з 13:00 до 15:00.