Розповіді про мандри та презентація книжкових новинок: у ДніпроОДА пройшла творча зустріч із Лесею Степовичкою

Заступниця голови облдержадміністрації Ольга Горб розповіла, що у Дніпропетровській ОДА пройшов творчий вечір. На зустріч із шанувальниками завітала письменниця і поетеса Леся Степовичка. Поділилася враженнями від мандрів Європою та презентувала власні літературні новинки. Про це повідомили у прес-службі Дніпропетровської ОДА.



«Творчі зустрічі давно полюбилися мешканцям області. До нас приходять люди різних професій та віку. Аби почути цікаві історії, ознайомитися з книжковими новинками. Стати частиною літературного життя Дніпропетровщини», – зазначила Ольга Горб.



Леся Степовичка підготувала для шанувальників багато цікавинок. Розповіла про літні мандри Європою. Як 24 серпня була в українській греко-католицькій церкві у Любліні, де разом із діаспорою відзначили День Незалежності. Продовжили святкувати у саду місцевого священника, пана Штефана. Там накрили розкішний стіл, співали пісні. Було душевно і тепло.



«У Мюнхені було декілька зустрічей із поетесою та художницею Еммою Андієвською. Зіркою української еміграції. Мене дуже вразила ця 90-річна сильна та енергійна жінка. Вона зовсім не думає про старість, хвороби і смерть. І вигляд має на 35-ть», – розповіла Леся Степовичка.



І додала: коли Емму запитують, мовляв, як Ви без Батьківщини? Вона незмінно відповідає: Україна – там, де я, куди б я не їхала.



«Леся Степовичка – видатна жінка. Завжди цікаво послухати її, поспілкуватися. Прийшов на зустріч, аби підтримати письменницю», – поділився дніпрянин Сергій Прокоф’єв.



Авторка читала власні вірші. Презентувала й книжкові новинки. «Могилів наш козацький» – про рідне село письменниці. «За Україну, за Дніпро» – про АТОвців області.



«Працюю в дитячій бібліотеці і знаю, наскільки популярні твори Лесі Степовички серед юних читачів. І сама у захваті від зустрічей із цією цікавою людиною. Вона – немов повітря», – сказала мешканка Дніпра Ольга Чернишенко.



«Ще не пропустила жодного творчого вечора у ДніпроОДА. Дізнаюся про такі зустрічі у Фейсбуці. Зазвичай після шукаю в Інтернеті додаткову інформацію про автора, знаходжу і читаю його книжки», – розповіла пенсіонерка Людмила Глебова.



Наступна творча зустріч у ДніпроОДА – 23 вересня.