Стартував другий обласний етап «Джури»

На Дніпропетровщині розпочато другий обласний етап дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» («Джура»). Участь у ньому цього року візьмуть понад дві сотні учасників. Про це повідомляє ОСН із посиланням на Дніпропетровську обласну раду.

Стартував другий обласний етап «Джури»
На урочистому відкритті джурівців та їхніх керівників привітали почесні гості — заступник голови Дніпропетровської обласної ради Ігор Каширін, протоієрей Дніпровської єпархії ПЦУ Димитрій Цигикало, заступниця голови ДніпроОДА Ольга Горб.

«Ви — молоді, повні енергії, наснаги і мрій. Саме вам творити майбутнє нашої країни і саме від вас залежить, яким воно буде. Я впевнений, що ви виховуєтесь справжніми патріотами, гідними нащадками славного українського козацтва. Переможним духом наповнені команди, які сьогодні приїхали позмагатися у справжній козацькій грі. Тож, бажаю усім гарних стартів», — привітав учасників Ігор Каширін.

ea79d372-244d-4edd-86f7-ebd57e0ff8c3.jpg

Всеукраїнська дитячо-юнацька військово-патріотична гра «Сокіл» («Джура») — це своєрідна форма позакласної роботи з військово-патріотичного і морально-етичного виховання учнів. Сама гра відрізняється від інших, у першу чергу, спортивних, тим, що спрямована не на змагання, а на творчу співпрацю з дітьми та молоддю. На Дніпропетровщині джури змагаються з 2004 року. За цей час у грі взяли участь понад 12 тисяч дітей.

«Карантин й пандемія, безумовно, внесли свої корективи. Конкурс «Рятівник» цьогоріч переведений до онлайну, кількість днів зменшено до шести й трохи менше, у зв’язку із пандемією, в нас роїв — їх буде 16. Однак якість проведення гри лишається на високому рівні. Наші учасники долучаться до стрільбищ на військовому полігоні, розбиратимуть автомати, запланований в нас лазертаг, участь у різноманітних конкурсах військово-спортивного, туристсько-краєзнавчого та культурно-просвітницького спрямування. Джурівці з нетерпінням чекають початку», — розповіла Тетяна Панченко, заступниця директору Центру позашкільної освіти Дніпропетровської обласної ради.

«Переможців визначатимуть після кожного конкурсу. Фіналісти отримають грамоти, подяки та цінні призи. 22 червня на базі центру «Перлина Придніпров’я» в селі Орлівщина Новомосковського району відбудеться загальне підведення підсумків «Джури-2021», — зазначила заступниця голови ДніпроОДА Ольга Горб.

2a1e77fe-f29a-4f58-87be-07c5e001a0fc.jpg