У Дніпропетровській області у 2022 році буде побудований стадіон «Металург», аналогів якому немає в Україні

24 червня голова Дніпропетровської обласної ради Микола Лукашук і народні депутати перебували з робочим візитом в Кривому Розі. В рамках поїздки керівництво області підвело проміжні підсумки будівельних робіт по реконструкції стадіону «Металург». Про це стало відомо на місці подій.

У Дніпропетровській області у 2022 році буде побудований стадіон «Металург», аналогів якому немає в Україні
«Сьогодні ми проінспектували будівництво стадіону« Металург ». Ми бачимо, що вже побудовані перші поверхи. Роботи йдуть і вдень і вночі. Зараз на будівництві працює вісім кранів: чотири баштових, два - на гусеничному ходу і два автокрани. Ведеться масштабне будівництво сучасного стадіону, якого ще не було в Дніпропетровській області та аналогів якому немає навіть в Україні. Реалізація проекту проходить в рамках програми президента «Велике будівництво». Ми сподіваємося, що до кінця цього року будуть виконані всі монолітні роботи», - зазначив Микола Лукашук.

60d4c34eecc52.jpeg

Заступник директора «Будінвест» Олексій Ятін розповів про те, що будівництво стадіону повинно бути завершено в кінці 2022 року, при дотриманні термінів фінансування:

60d4c36bc9489.jpeg

«Сьогодні на об'єкті виконані наступні роботи: по західній трибуні залито перекриття першого поверху. Другий поверх: ведеться підготовка в напрямку південної частини, на східній трибуні триває заливка похилих елементів перекриття, ведеться підготовка нижнього ярусу грунтової основи. За північними і південними трибунами виконана заливка стін і колон під перекриття першого поверху. Ведуться внутрішні роботи у приміщеннях східних трибун. На даний момент на території будівництва задіяно понад 140 осіб і 15 одиниць будівельної техніки. За планами будівництво повинно бути завершено до кінця наступного року».

Довідка.

Стадіон «елітної» четвертої категорії за стандартами УЄФА - саме таким буде «Металург» в Кривому Розі. Це знаковий об'єкт для Дніпропетровщини. Проект масштабної реконструкції стадіону розгорнуто в рамках програми Президента України «Велике будівництво». Кількість глядацьких місць - 17 820.

 Загальна площа будівлі:

- спорудження стадіону - 18 011,2 м²