У Дніпропетровській області виділили три мільйони гривень на заохочення спортсменів Олімпійських ігор

Дніпропетровщину на Олімпійських іграх в Токіо представлятимуть дев'ять спортсменів в п'яти видах спорту. Про це повідомив на прес-конференції виконавчий директор відділення НОК України в Дніпропетровській області Олександр Дювбаков.

У Дніпропетровській області виділили три мільйони гривень на заохочення спортсменів Олімпійських ігор
За словами Олександра Дювбакова в цьому році, умови підготовки спортсменів на Олімпіаду були на найвищому рівні і з усім необхідним забезпечення. Це стало можливим завдяки підтримці з боку обласної влади, управління спорту та комунальних спортивних установ.

«З 23 липня по 8 серпня в Токіо пройдуть Олімпійські ігри, в яких візьмуть участь 205 країн - це більше 12,5 тисяч спортсменів з усього світу. Україну представлять 157 учасників, які змагатимуться в 25 видах спорту і 30 дисциплінах. Дніпропетровщину представлять дев'ять спортсменів, які виступатимуть в наступних видах спорту - легка атлетика, плавання, великий теніс, бадмінтон і фехтування», - повідомив він.

Секретар постійної комісії обласної ради з питань сім'ї, молоді та спорту, директор КЗ «Дніпропетровська обласна школа вищої спортивної майстерності» Діна Міфтахутдінова зазначила, що в цьому році керівництво області зробило акцент на розвиток фізичної культури і спорту.

«На четвертій сесії Дніпропетровської обласної ради за підтримки голови облради Миколи Лукашука і всього депутатського корпусу були внесені зміни до бюджету в рамках програми президента« Здорова Україна». За результатами було виділено три мільйони грн на заохочення спортсменів, чемпіонів та призерів Паралімпійських і олімпійських ігор», - зазначила вона.

Діна Міфтахутдінова поділилася, що підтримка керівництва області спортсменів приємна. Також вона висловила надію, що дана тенденція продовжитися і в подальшому.

Нагадаємо, Дніпропетровщина визначилась зі спортсменами, які братимуть участь в Олімпійських іграх

Темы: