«У поточному році парк санітарних автомобілів Криворізької станції оновиться на 63 машини», - Микола Лукашук

Голова Дніпропетровської обласної ради Микола Лукашук вручив ключі від нових карет «швидкої» працівникам криворізької станції екстреної медицини. Автопарк поповнила 21 нова машина. Машини типу «Б» забезпечені всім необхідним обладнанням для якісної роботи медиків. Про це журналісту ОСН стало відомо на місці події.

«У поточному році парк санітарних автомобілів Криворізької станції оновиться на 63 машини», - Микола Лукашук
«Оновлення автопарку криворізької станції екстреної медичної допомоги ми почали ще в лютому цього року. Тоді передали на баланс підстанції 12 автомобілів марки Citroen Jumper і Peugeot Boxer, які придбали за рахунок держбюджету і завдяки ініціативі народних депутатів України Юрія Корявченкова, Володимира Захарченко та Олени Кріворучкіной. Сьогодні вручаємо ключі і документи ще для 21 машини. Швидкі будуть обслуговувати громадян, які проживають в місті Кривий Ріг і в колишніх Апостолівському, Криворізькому, Софіївському, Широківському та частини П'ятихатського районах. До кінця III кварталу очікуємо поставку ще 28 нових автомобілів. Таким чином, в поточному році парк санітарних автомобілів Криворізької станції оновиться на 63 одиниці і всі бригади працюватимуть на нових «швидких», які відповідають національним стандартам», - розповів голова Дніпропетровської обласної ради Микола Лукашук.

2.jpeg

Директор Дніпропетровського обласного центру екстреної медицини та медицини катастроф Радій Шевченко розповів, що з такими сучасними машинами Криворізька станція готова до будь-якого виклику:

3.jpeg

«Санітарний транспорт для будь-якої станції і бригади екстреної допомоги - це, без перебільшень, найголовніше. Диспетчерська і люди - основне, але без транспорту неможливо рятувати життя. Ще зовсім недавно транспорт криворізької станції був представлений старими газелями, Вазами і невеликою кількістю автомобілів, які були придбані після приватизації Криворіжсталі. Вони давно фізично і морально застаріли», - розповів медик.

Радій Шевченко наголосив на важливості оновлення рухомого складу Криворізької станції швидкої допомоги під час пандемії.

«Тому сьогоднішня подія - епохальна і визначальна. У криворізькій станції сьогодні на третину - на 21 автомобіль - оновлюється парк санітарного транспорту. Автомобілі оснащені всім необхідним і відповідають національному та європейському стандарту. У них можна проводити мобілізацію, зупинку кровотечі, інфузію, дефібриляцію, штучну вентиляцію легенів, забезпечувати кисневу підтримку, що зараз особливо актуально в умовах пандемії. У нас виросло використання медичного кисню в чотири рази. Нові автомобілі оснащені 20-ти літровими і портативними балонами. Ми готові до пандемії і до будь-якого виклику, який буде поставлений», - розповів директор Дніпропетровського обласного центру екстреної медицини та медицини катастроф Радій Шевченко.

Довідка. Нові машини типу «Б» забезпечені всім необхідним для якісної роботи медиків: автомобілі обладнані всіма приладами для моніторингу стану діяльності серцево-судинної і дихальної систем, проведення інфузійної терапії в процесі транспортування хворого, проведення базової серцево-легеневої реанімації з використанням дефібрилятора.