У Дніпропетровській області судитимуть організовану групу шахраїв, які ошукали людей на понад 2 мільйони гривень

Слідчі завершили досудове розслідування щодо організованої злочинної групи, яка з 2022 по 2024 рік ошукала 33 потерпілих. Обвинувачення у шахрайстві та втручанні в роботу банківських систем вже скеровано до суду. Завдані людям збитки частково відшкодовані. Про це повідомляють у пресслужбі ГУ Національної поліції Дніпропетровської області.


До суду скеровано обвинувальний акт стосовно п’ятьох осіб, які з 2022 по липень 2024 року використовували шахрайські схеми для привласнення коштів громадян через втручання в автоматизовані системи WEB-банкінгів різних банківських установ.


Зловмисники використовували складні схеми, які дозволяли їм отримувати доступ до банківських рахунків потерпілих і привласнювати їхні кошти. За два роки вони ошукали 33 особи, а загальний обсяг завданої майнової шкоди перевищив 2 мільйони гривень.


Досудове розслідування здійснювали поліцейські відділу розслідування особливо важливих справ та злочинів, учинених організованими групами і злочинними організаціями слідчого управління ГУНП в Дніпропетровській області. Вони викрили й ретельно задокументували шахрайську діяльність зловмисників.


«Збиток, завданий потерпілим, частково відшкодовано. На нерухоме майно обвинувачених, а також на вилучені грошові кошти, накладено арешт», - повідомили у відділі комунікації Національної поліції Дніпропетровської області.

Учасникам злочинної групи висунуто обвинувачення за кількома статтями Кримінального кодексу України: порушення недоторканності приватного життя, шахрайство, несанкціоноване втручання в роботу інформаційних та електронних систем. Судовий розгляд цієї справи розпочнеться найближчим часом.