У Кривому Розі начальниця відділу освіти виконкому підозрюється у розкраданні бюджетних коштів

Знехтувавши своїми службовими повноваженнями, начальниця відділу освіти виконкому міста Кривий Ріг підписала з одним із ТОВ угоду про постачання електричної енергії споживачу. Через службову недбалість посадовиця завдала міському бюджету збитків на майже 3 млн грн. При підписанні договору про постачання електроенергії для міста вона безпідставно завищила ціну, а різницю у вартості привласнила собі. Чиновниці повідомили про підозру та провели обшуки. Про це повідомляють у відділі комунікації Національної поліції Дніпропетровської області.


«Посадовиця безпідставно збільшила ціну за одиницю електроенергії, чим завдала збитки міському бюджету. При цьому різницю вартості у сумі 3 млн гривень привласнила», - йдеться у повідомленні.

Протиправну діяльність чиновниці викрили працівники відділення поліції № 4 Криворізького районного управління поліції. Правоохоронці вже провели обшуки для документування злочину, вилучивши документи, комп’ютери та чорнові записи.


Наразі посадовиці повідомили про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 367 (службова недбалість) Кримінального кодексу України.

Розслідування проводилося за сприяння Служби безпеки України.