Восени на Дніпропетровщині відбудуться два театральні фестивалі

Восени на Дніпропетровщині відбудуться два театральні фестивалі. Дніпропетровський академічний театр опери та балету організовує «Перехрестя епох». Театр драми та комедії проведе «КУТ-30». Заклади виграли гранти Українського культурного фонду. З держбюджету їм виділили понад 3,5 млн грн, повідомили в облдержадміністрації.

Восени на Дніпропетровщині відбудуться два театральні фестивалі
«Дніпропетровський академічний театр опери та балету переміг у номінації «Знакові постаті української культури». Проведуть міжнародний музично-театральний фестиваль «Перехрестя епох», – сказала начальниця управління культури, туризму, національностей та релігій Дніпропетровської ОДА Наталія Першина. – ДраміКом виграв у номінації «Знакові події історії України». За підтримки УКФ організовують фестиваль сучасного українського театру «КУТ-30».

Фестиваль «Перехрестя епох» відбудеться 20-24 вересня. Його організовують до 150-річчя від дня народження Лесі Українки. Проходитимуть концерти, майстер-класи, творчі зустрічі. На сцену вийдуть як досвідчені артисти, так і молоді митці. Покажуть і прем’єрний балет «Лісова пісня».
А ще, до театру завітає внучата племінниця Лесі Українки, композиторка Аріадна Бартаї. Вона привезе сімейну реліквію – зошит із рукописом народних пісень, записаних з голосу видатної поетеси та письменниці.

На глядачів чекають за адресою: м. Дніпро, просп. Д. Яворницького, 72А. Деталі – на сайті.

«КУТ-30» – фестиваль сучасної української драматургії. Він проходитиме у Дніпровському академічному театрі драми та комедії з 29 вересня по 3 жовтня. Артисти з Києва, Одеси, Сєверодонецька та Івано-Франківська покажуть вистави на національну тематику.

«Фестиваль присвятили 30-й річниці незалежності України. Він об’єднає акторів, режисерів, драматургів з різних куточків країни. Окрім показу п’єс сучасних авторів, проходитимуть майстер-класи і творчі лабораторії», – сказав директор-художній керівник театру Сергій Мазаний.
  
Адреса Дніпровського академічного театру драми та комедії: м. Дніпро, просп. Д. Яворницького, 97. Більше – на сторінці фесту.