Більше 500 млн гривень військового збору платники Дніпропетровської області спрямували до загального фонду держбюджету

У січні – квітні 2022 року загальний фонд державного бюджету від платників Дніпропетровського регіону отримав понад 518,5 млн грн військового збору. Про це повідомляють у ГУ ДПС у Дніпропетровській області.

photo_2022-05-12_10-39-24.jpg

У податковій кажуть: надходження військового збору виросли у порівнянні з аналогічним періодом минулого року на понад 61,1 млн грн. або на 13,4 %.


«Нагадуємо, що відповідно до п.п. 1.2 п. 16 прим. 1 підрозділу 10 розд. XX Податкового кодексу України (далі – ПКУ) об’єктом оподаткування збором є доходи, визначені ст. 163 ПКУ. Згідно неї об’єктом оподаткування резидента є загальний місячний (річний) оподатковуваний дохід, доходи з джерела їх походження в Україні, які остаточно оподатковуються під час їх нарахування (виплати, надання) та іноземні доходи – доходи (прибуток), отримані з джерел за межами України», - йдеться у повідомленні ГУ ДПС у Дніпропетровській області.


А от об’єктом оподаткування нерезидента є загальний місячний (річний) оподатковуваний дохід з джерела його походження в Україні та доходи з джерела їх походження в Україні, які остаточно оподатковуються під час їх нарахування (виплати, надання).