«єРобота»: як мешканцям Дніпропетровщини отримати гранти на розвиток бізнесу, ІТ-стартапи або навчання

Мешканці Дніпропетровщини можуть отримати гранти за програмою «єРобота». Кошти виділяють на створення або розширення підприємств, втілення ІТ-стартапів. А ще навчання у сфері інформаційних технологій. Про це розповіли під час брифінгу у Дніпропетровській обласній військовій адміністрації.

«єРобота»: як мешканцям Дніпропетровщини отримати гранти на розвиток бізнесу, ІТ-стартапи або навчання

«Держава прагне підтримати малий та середній бізнес у складні часи. Тому запустила програму «єРобота». Кожен бажаючий може подати заявку та спробувати отримати грант», – сказала начальниця управління департаменту правового забезпечення Дніпровської міської ради Ірина Журавльова.

Є декілька грантових програм, додала Ірина Журавльова. На їх втілення передбачили 16 млрд грн. Кошти – від держави та іноземних партнерів.

Зокрема, мешканці Дніпропетровщини можуть отримати до 8 млн грн на створення або розширення підприємств у сфері переробки. Наприклад – на розвиток меблевого виробництва, дерево чи металообробки. До 250 тис грн – щоб розпочати будь-який мікробізнес.

Передбачені й гранти на будівництво нових теплиць – до 7 млн грн. На висадку садів – до 400 тис грн за 1 га. Кошти можна витратити на придбання обладнання.

IMG_20220711_141436_664.jpg

«Щоб скористатися шансом отримати грант, слід подати заявку та представити бізнес-план. Основна вимога – проєкти мають передбачати створення нових робочих місць», – сказала Ірина Журавльова.

Держава виділятиме кошти й на підтримку ІТ-сектору та стартапів у сфері інформаційних технологій – від 750 тисяч до 3,5 млн грн.

Бажаючі розпочати кар’єру у цій галузі зможуть отримати стипендії – до 30 тис грн. Їх можна витратити на оплату школи чи курсів. Здобути професію молодшого розробника, аналітика або графічного дизайнера.

Заявки можна подати на порталі «Дія». Переможців обиратиме спеціальна комісія.