«Є тренажери, щоб змінювати положення тіла під час переймів»: медична допомога в одному з пологових будинків Дніпра

У Дніпрі попри війну продовжують з’являтися на світ маленькі українці, і статистика збільшується. За час повномасштабного вторгнення у місті народилося 15,5 тис. дітей. З них 2,5 тис. народили жінки ВПО.




В одному з пологових Дніпра на світ з’явилася дівчинка Емілія. 28-річна мама Ксенія ділиться: «Це мої перші пологи. Заплановані. Попри війну ми з чоловіком хотіли родину. Пройшло все добре, адже мені допомагали неймовірні лікарі цього пологового. Були уважні, підтримували, щоб я не хвилювалась. Обрала саме цей заклад, бо було багато позитивних відгуків. Тут комфортні умови. Пологова зала й палата. Є душова, комфортне ліжко», — розповіла Ксенія Гриценко.




Саме у цьому пологовому від початку повномасштабної війни на світ з’явилося 4 404 немовля, із них 21 двійня.




«У нас облаштовані пологові зали. У кожній сучасні ліжка. Також є тренажери, щоб змінювати положення тіла під час переймів. Усе, аби породілля відчувала себе комфортно у такий важливий момент. Є окрема зала для діток, які народжуються до півтора кілограма. Там є камера, щоб транспортувати немовля одразу до реанімаційного відділення. Також є три операційні», — зазначила лікарка Юлія.




Вона також додала: «Під час повітряних тривог усі вагітні, породіллі з немовлятами та партнерами спускаються до облаштованого укриття. Тут є операційна і пологова зали, автономне живлення, а також все необхідне обладнання, медикаменти, запаси питної води. Для мам з немовлятами є ліжка тощо», — підсумувала акушерка-гінекологиня Юлія. Медичні заклади Дніпра забезпечені усім необхідним для надання допомоги жінкам та немовлятам.