«Тут є все необхідне для комфортного перебування людей», – чергова по місту про перевірені пункт незламності та центр підтримки

Зарядні станції та генератор для безперебійної роботи. У Дніпрі пункти незламності укомплектовані та готові під час відключень світла приймати містян. В один з них, що на базі центру соціальної підтримки дітей та сімей «Барвінок» по вул. Янтарній, 45, завітала начальниця управління соціального захисту департаменту соціальної політики ДМР Ірина Максименко, яка сьогодні чергує містом.

 «Тут є все необхідне для комфортного перебування людей», – чергова по місту про перевірені пункт незламності та центр підтримки

«Пункт забезпечений усім необхідним обладнанням для перебування тут людей у разі тривалого відключення електроенергії. Є окрема кімната для заряджання пристроїв, є спеціальні зарядні станції. Маємо запаси питної та технічної води. Також стоять електрочайники, закуплена кава, чай та печиво. Підготовлений генератор. Облаштована окрема дитяча кімната, щоб дітки могли гратися, розмальовувати та читати, а поруч – кімнатка для мам з немовлятами, тут ми підготували памперси, необхідні речі для догляду за малечею, є ліжечка. До того ж тут щодня чергує медсестра», – показала виконуюча обовʼязки методиста центру соціальної підтримки дітей та сімей «Барвінок» ДМР Олександра Лакома. 

«Тут є все необхідне для комфортного перебування людей. Також побачила у кожній кімнаті пункту незламності кварцову лампу, тут проводиться очищення приміщень. Пункт може прийняти 30 людей. Зазначу, що на базі закладів соціального захисту за 6 адресами є пункти незламності», – уточнила Ірина Максименко. 

Також у рамках чергування завітали до  Дніпровського центру підтримки ветеранів праці та громадян похилого віку «Милосердя». Там піклуються про осіб поважного віку та осіб з інвалідністю, які потребують постійного стороннього догляду, у тому числі серед ВПО. Відвідування чергової співпало з репетицією нової постановки про Україну. 

«Вирішили зробити постановку про нашу державу. Більшість учасників – переселенці. Ми не знали, з чого почати, коли зародилась ідея заспівати значущі українські пісні. Так, тут немає професійних виконавців, але ми співаємо душею», – поділилася соцпрацівниця Ірина Лазарєва. 

Не співає, але проводить час за шахами пан Зіновій. Чоловік приїхав з Костянтинівки зі своєю пухнастою подругою – кішкою Бусею. 

«Я взяв тільки декілька речей власних й кішку, не зміг її кинути. Без неї нікуди. Тут прийняли мене добре. Умови хороші. Дякую за таку підтримку», – поділився Зіновій Столяров. 

«У центрі забезпечують належні умови для проживання, соціально-побутове обслуговування, медичну допомогу, консультування, організацію дозвілля. Тут я побачила дуже комфортні умови для мешканців цього центру. Спеціальні вбиральні, які мають тримачі, сидіння. У кімнатах зроблено ремонт, є телевізор, холодильник. Для людей, які не можуть самостійно пересуватися й потребують сторонньої допомоги, є протипролежневі матраци. Також дуже добре харчування. Зазначу, зараз у центрі проживає 46 осіб, із них 33 - ВПО», – підсумувала начальниця управління соціального захисту департаменту соціальної політики ДМР Ірина Максименко.