118 дніпрян з початку року оздоровились коштом міста у санаторного-лікувальних закладах

Від початку року 118 дніпрян оздоровились коштом міста у санаторно-лікувальних закладах. Це мешканці Дніпра, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи (категорії 1 та 2), особи з інвалідністю внаслідок війни, учасники бойових дій в Афганістані та на території інших держав, особи з інвалідністю із супровідниками. Про це повідомляють у прес-службі Дніпровської міськради.

118 дніпрян з початку року оздоровились коштом міста у санаторного-лікувальних закладах

«Якщо це діти з інвалідністю із супровідниками, то така пільгова категорія оздоровлюється протягом 21 дня, якщо це громадяни, постраждалі внаслідок Чорнобильської катастрофи, та учасники бойових дій – вони перебувають на оздоровленні 18 днів. Також на сьогодні департамент вже уклав 64 договори про відшкодування вартості путівок постраждалим внаслідок Чорнобильської катастрофи категорій 1 та 2 (на сьогодні у закладах оздоровлюється 31 чорнобилець з 291), 27 договорів про відшкодування вартості путівок для осіб з інвалідністю внаслідок війни, учасників бойових дій в Афганістані та на території інших держав (на сьогодні оздоровлюється 12 учасників бойових дій зі 132), 103 договори про відшкодування вартості путівок особам з інвалідністю із супровідниками (у санаторіях зараз оздоровлюється 75 дітей з 300)», – зазначила начальниця відділу з питань оздоровлення населення управління соціального захисту департаменту соціальної політики ДМР Анна Наливайко.

Вона також додала: «Наразі існує надання часткової грошової компенсації оплати вартості путівок до закладів оздоровлення та відпочинку дітей, які потребують особливої соціальної уваги та підтримки, за умови самостійного придбання батьками путівок та надання до департаменту відповідного пакету документів. Але на сьогодні до департаменту батьки (особи, які їх замінюють) дітей пільгових категорій із такими заявами не зверталися. Також для учасників АТО з інвалідністю та членів сімей загиблих передбачено надання часткової грошової компенсації оплати вартості путівок у разі самостійного придбання таких путівок. Але такі громадяни поки що також до департаменту не звертались».