20 студентів Дніпропетровщини розпочали стажування в ОВА

Для 20 студентів області сьогодні розпочалося стажування у Дніпропетровській ОВА. Триватиме воно два місяці. За цей час юнаки та юначки дізнаються про нюанси роботи в органах влади. Випробують власні сили, долучившись до задач управлінь та департаментів. Почали ж зі знайомства з представниками керівництва області та вправ з тімбілдингу.


«До стажування в ОВА стали 20 студентів. Це ті, хто подавав заявки та пройшов всі етапи відбору. Вони складали мотиваційні листи, а потім проходили співбесіди. Тому з впевненістю можу сказати – зібралася найвмотивованіша молодь, а це величезний потенціал для нашої держави», – сказала заступник начальника ОВА Ірина Грицай.


Триватиме стажування два місяці. Протягом цього часу на юнаків та юначок чекає чимало лекцій і тренінгів. Буде й практика. Її студенти проходитимуть у п’яти підрозділах ОВА. Серед них управління молоді і спорту, зовнішньоекономічної діяльності та протокольних заходів. А ще – департаменти освіти і науки та цифрової трансформації. 


«Навколо владних установ багато міфів і наша задача показати підростаючому поколінню, що насправді така робота – це велика відповідальність. І ті, хто вирішує стати держслужбовцем чи публічною особою, – це люди, які беруться за непросту місію будувати державу. Сподіваюся – набутий досвід спонукатиме цих юнаків і юначок до ініціювання змін у країні. Аби вона ставала ще більш спроможною та прогресивною», – поділився заступник начальника ОВА Іван Начовний. 


Ініціаторами такого стажування стали управління молоді і спорту обласної військової адміністрації та Молодіжна рада при ОВА. В реалізації підтримали партнери – Дитячий фонд ООН (ЮНІСЕФ), за участі громадських організацій «Заходи» і «Українська студентська ліга».


«Усіляко підтримуємо можливості для молодих людей. Ті, що дали б їм нові знання, а головне – розуміння, як впливати на зміни у країні. Тому підтримали програму, яку запропонували в ОВА, – стажування. Для ЮНІСЕФ вона пілотна і ми сподіваємося, що допоможе учасникам як реалізуватися, так і привнести в роботу установи свої нові ідеї», – зазначила координаторка молодіжних проєктів ЮНІСЕФ Анастасія Волошина.


Окрім заступників очільника регіону своїм досвідом зі стажерами поділився радник начальника ОВА Максим Свисенко. Відкритість сьогоднішніх спікерів мотивувала третьокурсника «Дніпровської політехніки» Олександра бути активним ці два місяці практики.


«Дізнався про проєкт з чату вишу. Скептично був налаштований, та подав заявку. Бо навчаюся на публічному управлінні та адмініструванні, тому це мій профіль. Тут сподобалася організація, відвертість у спілкуванні та взаємодії з нами представників ОВА. Для мене це можливість набуття практичного досвіду, але у майбутньому хотів би тут і працювати», – додав стажер Олександр. 


Отримані у перший день знання молодь закріплювала, проходячи тести. Виконувала й вправи з тімбілдингу. Тут задача організаторів була у тому, аби продемонструвати студентам важливість як командної роботи, так і кожного учасника в ній.