36 дитячих будинків сімейного типу Кам’янського району отримали гуманітарну допомогу від Фундації Олени Зеленської

Кам’янський район Дніпропетровщини отримав гуманітарну допомогу від Фундації першої леді Олени Зеленської. Вантаж для 36 дитячих будинків сімейного типу. Там найпотрібніше: побутова техніка, меблі, гаджети, домашнє приладдя, спортивний інвентар, котли, генератори. Про це повідомили в обласній військовій адміністрації.

«Вже понад сто наших дитячих будинків сімейного типу отримали гуманітарну допомогу від Фундації першої леді. Чергова партія приїхала у Кам’янський район. Для родин, у яких загалом більш ніж 260 хлопців та дівчат. Вдячний за підтримку осель, де малеча отримує те, чого раніше не мала. Маму, тата, тепло, повагу, прийняття й любов», – сказав начальник Дніпропетровської ОВА Сергій Лисак.

Кожен з батьків-вихователів надавав список потреб заздалегідь.

«Родини, куди ми передаємо подарунки від Фундації – неймовірні. Там ніхто не ділить дітей на своїх та чужих. Там займаються розвитком», – зазначила заступник очільника регіону Надія Задорожна. 

Першим родинам вже доправили все, що вони просили. П’ятьом донькам Яни та Олександра Хлєвним – столи й офісні стільці. А ще будівельні матеріали для ремонту однієї з кімнат.

Подружжя створило прийомну родину у 2011-му. А через декілька років – дитячий будинок сімейного типу.

«Ми «народили» їх серцем. Перші були сестрички – Ангеліна і Саша. З притулку забрали зовсім маленькими крихітками. Одній було чотири рочки, іншій – шість. Якщо поглянути на фото того часу, неможливо впізнати наших красунь. Вдома розправили крила, розквітли», – розповіла мама-вихователька Яна. 

Дівчата зізнаються, щасливі, що в них є мама і тато. Дім, де завжди чекають. Де полюбили й обігріли з першого дня.

«Ми все звикли робити разом. Прибираємо, готуємо, відпочиваємо. Любимо дівочі розмови», – сказала 17-річна Олександра. 

Замовлення Олени та Олега Андрейчиків – також в першу чергу для дітей, їхнього комфорту й розвитку. Планшети, смартфони, ноутбуки, велосипеди. Телевізори, набори побутової техніки й меблів, постільна білизна, рушники і пледи.

«Загалом випустили 13 дітей. З усіма дружні стосунки підтримуємо. Завжди раді бачити. Зараз виховуємо п’ятьох. Займаємося спортом, розвиваємо здібності синів і доньок. Коли в них все гаразд і ми щасливі», – наголосив Олег. 

Допомогу від Фундації вже отримали всі райони Дніпропетровщини.