41 млн грн на реконструкцію мережі киснепостачання: рішення Дніпропетровської обласної ради

Дніпропетровська обласна рада на чолі з Миколою Лукашуком стежить за ситуацією із захворюваністю на Covid-19 в області та оперативно реагує на всі потреби зі сторони лікарень. Враховуючи важливість якісної системи киснепостачання під час порятунку хворих зі складною формою коронавірусної інфекції, обласні депутати прийняли рішення про збільшення фінансування госпітальних баз. Про це в ході прес-конференції розказала голова постійної комісії обласної ради з питань охорони здоров’я, дитинства та материнства Аріна Пустова.

Додатково медзаклади отримають 40,7 млн гривень. Кошти підуть на реконструкцію мережі медичного киснепостачання.

IMG_0923.JPG

«Видатки у розмірі 40 769 800 грн будуть розподілені між наступними лікарнями: Дніпропетровський обласний госпіталь ветеранів війни, Дніпропетровська обласна клінічна лікарня ім. І.І. Мечникова, Дніпропетровська багатопрофільна клінічна лікарня з надання психіатричної допомоги та Криворізький протитуберкульозний диспансер», - поінформувала Аріна Пустова.

Інші медзаклади регіону, де проходять стаціонарне лікування пацієнти із Covid-19, отримали з обласного бюджету на забезпечення централізованої подачі кисню майже 60 млн грн. Під час пандемії не забувають представники обласної влади й про поточні потреби лікарень регіону.

«5 835 300 грн – додаткові кошти з державного бюджету на підтримку трьох мед закладів області: Дніпропетровська обласна станція переливання крові, Дніпропетровське обласне бюро судово-медичної експертизи, Дніпропетровська багатопрофільна клінічна лікарня з надання психіатричної допомоги. У межах обласного бюджету збільшено видатки Дніпропетровському обласному центру кардіології та кардіохірургії. 2,5 млн грн підуть на проведення поточного ремонту», - резюмувала Аріна Пустова.

Голова постійної комісії обласної ради з питань охорони здоров’я, дитинства та материнства також нагадала, що депутатський корпус під час VII сесії виділив 6,5 млн грн на виплати медикам, які перехворіли на ковід. Лікарі регіону отримують по 10 000 грн незалежно від перебігу хвороби.

Раніше ми також повідомляли, що за ініціативи голови Дніпропетровської обласної ради Миколи Лукашука було прийнято рішення і виділено близько 3 мільйонів гривень на стипендії переможцям Олімпійських та Паралімпійських ігор