65 спортсменів та тренерів Дніпропетровщини нагородили обласною стипендією

65 олімпійців, паралімпійців та тренерів Дніпропетровщини нагородили щорічною обласною стипендією. Заохочення – за успішний виступ на Іграх-2021 у Токіо. Спортсменів привітала заступниця голови Дніпропетровської ОДА Ольга Горб, передає прес-служба.


«Пишаємося спортсменами Дніпропетровщини, які гідно виступили на літніх Іграх у Токіо. Сьогодні чудова нагода привітати наших хлопців та дівчат, шановних тренерів. Побажати їм нових успіхів та перемог», – зазначила Ольга Горб.

 

Серед нагороджених – легкоатлети Михайло Кохан, Микита Нестеренко, Анна Рижикова, фехтувальник Богдан Нікішин, пловець Денис Кесіль, бадмінтоністка Марія Улітіна.

 

«Виконала всі плани, які мала на 2021-й. На Олімпіаді була шалена конкуренція. Так, у моєму фіналі було встановлено світовий рекорд. Тож вважаю своє 5-те місце надзвичайно високим результатом», – поділилася бігунка Анна Рижикова.

 

Для чемпіона світу шпажиста Богдана Нікішина Ігри у Токіо – уже четверта Олімпіада в його спортивній кар’єрі.

 

«На ці Ігри мав великі сподівання, та на жаль, не все вдалося. Але це спорт. Дякую обласній владі за відзнаку. Це потужна мотивація для спортсменів. Хочеться іти до зали, працювати і прославляти наш регіон на міжнародній арені», – сказав Богдан Нікішин.

 

Обласну стипендію отримали і паралімпійці регіону. З-поміж інших – багаторазові призери Ігор-2021: легкоатлетки Оксана Ботурчук, Зоя Овсій, Анастасія Москаленко, пловці Денис Дубров, Антон Коль, Анна Стеценко.

 

«На Паралімпіаді здобула 3 «срібні» медалі у бігу на 100, 200 та 400 м. Це результат важкої п’ятирічної праці. Проте цього б не сталося без підтримки області та всіх українців, які вболівали за нас», – розповіла Оксана Ботурчук.

 

Загалом на Дніпропетровщині заохотили 38 спортсменів та 27 тренерів. Розмір стипендії – від 60 до 330 тис грн.