7 км нової дороги – на 20 тис машин на добу: новозбудована об’їзна Дніпра розвантажила місто від транзиту

Новозбудованим Південним обходом Дніпра рухаються транзитні фури та місцеві легкові автівки. Це перша об’їзна в історії міста. 7-кілометрова сучасна дорога у 4 смуги з’єднала Запорізьку трасу з Південним мостом. Вона розрахована на 20 тис машин на добу. Про це розповів голова Дніпропетровської ОДА Валентин Резніченко, повідомляє прес-служба.



«На Дніпропетровщині будують та оновлюють державні траси, ремонтують місцеві автошляхи. Від якості доріг залежить життя населених пунктів, добробут і безпека мешканців. На Південний обхід дніпряни чекали давно. Нині першою об’їзною обласного центру вже користуються і водії транзитного транспорту, і місцеві», – зазначив Валентин Резніченко.



Першу об’їзну Дніпра збудували завдяки програмі Президента України Володимира Зеленського «Велике будівництво».



«Нова об’їзна значно розвантажила Дніпро від автівок, що рухаються Південним мостом у напрямку Запоріжжя. Найперше – вулиці Яснополянську та Космічну. Фури більше не псують там дорожнє покриття», – наголосив начальник Служби автомобільних доріг у Дніпропетровській області Олександр Коломійцев.



Південний обхід Дніпра – траса 1-ї категорії. Дорога – по дві смуги у кожен бік. Із розміткою зі світловідбиваючими властивостями. Посередині для безпеки руху – колесовідбійник. 



«На цю трасу давно чекали. Це супер! Тепер вантажівки рухаються в об’їзд. Менше заторів. Загалом гарні дороги дуже важливі для нас, водіїв. Адже від їхнього стану залежить, як довго служитиме автомобіль, – сказала дніпрянка Ірина Лазуткіна. – Вдячні за нову об’їзну. Чим більше матимемо найкращих автошляхів, тим крутіше». 



На перетині із вулицею Аеропортівською – зручна дворівнева розв’язка. Вона розділяє два потоки: транзиту і місцевого транспорту.



«Уже декілька разів користувався новою трасою. Сподобалось. Гарну дорогу зробили. І до аеропорту зручно тепер діставатися», – поділився водій зі Старих Кодаків Олександр Козак.



Поблизу вулиці Мільмана облаштували пішоходний перехід та зручні тротуари. А ще – під’їзди до місцевих гаражів.



«Живу поблизу і бачу, скільки машин їздять новою об’їзною. Багато. Помітила, що Яснополянська тепер розвантажена. Для міста це дуже добре, – розповіла дніпрянка Марина Дойна. – Мої знайомі щодня рухаються цим автошляхом на роботу до Новоолександрівки. Кажуть, час у дорозі скоротився на 15 хвилин».  



Нині триває будівництво Північного обходу Дніпра.