Аби побачити, як у регіоні втілюються проєкти: Дніпропетровщину відвідав міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко

З робочою поїздкою Дніпропетровщину відвідав міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко. Йому презентували проєкти, які вже втілили у регіоні державним і обласним коштом. Показали й ті, де роботи ще тривають. Про це повідомили в обласній військовій адміністрації.

«Завжди приємно бачити медзаклади, де впроваджують найсучасніші методи і підходи, керівників, які прагнуть постійно удосконалювати якість медичної допомоги. Разом обговорили можливості модернізації лікарень Дніпропетровщини. Наш топ-пріоритет - розвиток системи реабілітації в сфері охорони здоровʼя. Вибудовуємо в країні систему, яка повинна бути найкращою в Європі. Це частина політики героїв і наш обовʼязок перед ними», – наголосив міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко. 

Він додав, що Концепцію розвитку системи реабілітації презентували Президенту України влітку минулого року.

За основу моделі профільне міністерство взяло ізраїльський досвід. Враховуються як потреби цивільних, так і військових. Це мають бути сучасні безбарʼєрні простори, де створені всі умови для комфортного повернення людей до нормального життя.

«Трохи більше місяця тому відкрили ще один новітній реабілітаційний центр у Дніпрі. Разом із паном міністром пройшлися блоком фізичного відновлення й ерготерапії. Працюємо, аби життя тривало і люди мали доступ до своєчасної та якісної медичної допомоги», – зазначив начальник Дніпропетровської ОВА Сергій Лисак. 

Завідувачка ребцентром пані Ольга каже, він розрахований на 32 ліжка.

«У нас спеціалісти різних вузьких напрямків. Є фізіотерапія, кабінети індивідуальних занять. Пацієнти працюють з психологом, фахівцями з корекції мови та мовлення», – розповіла пані Ольга. 

В іншому медзакладі міністр і очільник регіону навідали підлітків, які постраждали через ракетну атаку на Дніпро.

Завітали також до дев’ятикласниці Каті. Вона перша серед дітей, кому в області провели трансплантацію нирки. Поряд з юною героїнею мама, яка стала донором.

Побачили, як зводять новий хірургічний корпус.

Вже понад три місяці у Дніпрі працює відкрита після реконструкції дитяча лікарня.

Тут ставлять на ноги малечу з різними патологіями.

«До нас одразу пішли пацієнти. Маємо спеціалізоване педіатричне відділення. Лікуємо дітей з різними хворобами. Зокрема, рідкісними орфанними. Облаштоване потужне неврологічне відділення, а ще психіатричне. Велика реабілітаційна база. Разом ми справжня команда», – сказала генеральна директорка лікарні Вікторія. 

Загалом у 2024 році МОЗ планує виділити кошти на модернізацію 9 медзакладів області.