#АRT_наступ: вихованці мистецьких шкіл Дніпра зібрали 230 тисяч гривень для медзакладів, в яких лікуються діти переселенці

У Дніпрі творча спільнота перейшла до імпровізованого #АRT_наступу. Це масштабний творчий проєкт, основною метою якого є підтримка, інформаційна та матеріальна, митцями та творчою молоддю підрозділів ЗСУ, ТРО та медичних закладів, що опікуються пораненими бійцями та постраждалими дітьми і цивільними. Про це йдеться у повідомленні прес-служби Дніпровської міськради.

 #АRT_наступ: вихованці мистецьких шкіл Дніпра зібрали 230 тисяч гривень для медзакладів, в яких лікуються діти переселенці

“Це такий внесок нашої культурної спільноти задля наближення перемоги над ворогом. Сьогодні ми розпочали #АRT_наступ - в саду Музею українського живопису ми створили благодійний вернісаж, де виставили роботи дітей, що навчаються в художніх школах Дніпра”, - зазначив начальник управління культури департаменту гуманітарноі? політики ДМР Євген Хорошилов. 

Керівник БФ “Культурна столиця” Григорій Гельфер також додав: “Сьогодні ми бачимо наступ дитячого художнього таланту на підтримку боротьби у війні. І картини, що тут представлені - дуже зворушливі, на них зображене наше життя, але очима дітей. Придбати ці картини може кожен охочий. Вартість - від 200 гривень і до 1 000 гривень”. 

o_1g4g2bjd34441oq218i4m0o15rk1b (1).jpg

Понад 400 вихованців мистецьких шкіл Дніпра передали свої роботи задля благородної справи. 

“Таку ініціативу - передати картини, проявили наші педагоги разом з вихованцями мистецьких шкіл Дніпра. І символічно, що сьогодні перший захід великого масштабного проєкту, на якому, в День захисту дітей, діти своїми картинами допомагають саме дітям. Також ми цим заходом показуємо два напрямки: перший - це наша ідентичність, це наші діти, які це розуміють, і другий - це підтримка тих, хто постраждав через війну, та хто бороться за нашу свободу”, - зазначила заступниця міського голови, директорка департаменту гуманітарної політики ДМР Ксенія Сушко. 

o_1g4g2bro8d2g16emmu15h51kbs1j.jpg

Усі зібрані кошти передадуть до Координаційного штабу волонтерів Дніпра. 

“Велика вдячність “Культурній столиці” та міській владі за цей проєкт. Всі зібрані гроші ми направимо на підтримку дітей, які постраждали під час воєнних дій та знаходяться у дніпровських лікарнях”, - зазначив представник Координаційного штабу волонтерів Дніпра та БФ «ТАПС» Карен Агаджанян. 

o_1g4g2c7rt8do14q81veakm91is621.jpg

Долучилася до допомоги і дніпрянка Світлана Шашніна. Жінка обрала картину, яка, на її думку, вселяє віру у перемогу.

“В цей нелегкий час такі заходи  потрібні, тому що поруч є люди, які потребують нашої підтримки. А також навіть у складний час не можна забувати, що краса врятує світ”, - зазначила пані Світлана.

o_1g4g2e9kb1leppeqqccb7q15363b.jpg

Загалом за перший захід в рамках проєкту #АRT_наступ зібрали 230 тисяч гривень на допомогу дітям переселенцям.