АТ «Дніпрогаз» підготувало газорозподільну систему до опалювального сезону

У 2021 році компанія спрямувала 13,2 млн грн на забезпечення сталої та безаварійної роботи системи газопостачання Дніпра та Дніпровського району під час осінньо-зимового періоду. Про це повідомляють у компанії.

АТ «Дніпрогаз» підготувало газорозподільну систему до опалювального сезону
Для підвищення рівня безпеки та надійного газопостачання клієнтів з початку року фахівці «Дніпрогазу» модернізували та реконструювали близько 1 км застарілих сталевих газопроводів, провели реконструкцію 2 ГРП з повною заміною обладнання. Також співробітники компанії модернізували 12 ШГРП, замінили 10 засувок у газових колодязях та більше 250 кранів на газопроводах-вводах у житлові будинки, виконали капітальний ремонт та модернізацію 28 станцій катодного захисту газопроводів.

«З кожним роком зростає кількість мереж, що потребують ремонту. На території ліцензійної діяльності нашої компанії 64% газопроводів експлуатуються вже більше 30 років. Саме тому вчасна модернізація та реконструкція всіх складових ГРМ є важливим етапом у підготовці до нового опалювального сезону, – коментує в.о. технічного директора АТ «Дніпрогаз» Сергій Матієнко. – Фахівці нашої компанії продовжують проводити комплекс заходів, спрямованих на підвищення надійності газопостачання споживачам».

Усі кошти, що надходять від дніпрян у вигляді плати за доставку газу, спрямовуються на утримання газорозподільних мереж і споруд на них, модернізацію, капітальні та поточні ремонти, підтримання належного тиску в газорозподільній системі, повноцінну роботу аварійно-диспетчерської служби «104». Так, з початку року працівниками АДС було опрацьовано близько 12 тис викликів від споживачів, з яких 8 тис стосувались наявних витоків газу з газопроводів.

Довідка:

АТ «Дніпрогаз» - газорозподільна компанія, що працює під брендом РГК (Регіональна Газова Компанія) на території м. Дніпра та Дніпровського району.

Регіональна Газова Компанія – сервісна компанія, яка розробляє інноваційні та комплексні рішення для енергетичного сектору, спрямовані на підвищення якості клієнтського обслуговування, модернізацію галузі та впровадження європейських стандартів роботи операторів ГРМ. Під брендом РГК працює 20 газорозподільних компаній, в яких зайняті 38 тисяч фахівців. Вони обслуговують 250 тис км газопроводів та понад 8 млн споживачів газу.

Щорічно АТ «Дніпрогаз» доставляє для 400 тис своїх клієнтів близько 800 млн кубометрів газу. Загальна протяжність газопроводів, що обслуговує компанія, складає близько 5,5 тис км.