Був людиною честі, об’єднував інших, посміхався смерті в обличчя: у Дніпрі попрощалися з бійцем Артемом Мураховським

У Дніпрі провели в останню путь десантника Артема Мураховського, повідомляє прес-служба ДніпроОВА. Він став на захист української землі ще у 2015 році – в зоні АТО. Після – працював за фахом, програмістом у ІТ-компанії. З початку повномасштабної війни пішов добровольцем до 25-ї повітрянодесантної бригади. Загинув у боях на Донеччині.


Активну життєву позицію Артем виявляв ще школярем. Друзі дитинства згадують, хлопець завжди прагнув свободи для своєї країни та всіх людей. Допомагав слабким. Захищав тих, кого інші намагалися образити.


«Ми з Артемом в дитинстві постійно ганяли у футбол. Виросли на цій грі. Та я зрозумів, що в нас справжня дружба, коли він приїхав до мене в армію на присягу. Інші виправдовувалися, чому не змогли. А Артем назбирав грошей на дорогу. І виконав обіцянку», – поділився близький друг загиблого Станіслав Короть.


Хлопець багато читав, захоплювався філософією. Близькі кажуть, був духовною людиною і завжди посміхався смерті в обличчя.


«Артем – один із кращих людей, яких я знав. Він намагався об’єднати всіх, знайти спільні точки дотику і навести мости», – сказав друг бійця Максим Колесник.


Батько хлопця каже, для нього украй важливо, що Артем був людиною честі. 


«Я завжди бачив у сині дитину. Та коли Артем пішов добровольцем на Донбас, зрозумів: він – дорослий чоловік. Цілеспрямований, мужній. Пишаюся ним», – розповів Олександр Мураховський. 


Створити власну родину Артем Мураховський не встиг. У нього залишилися батьки, рідні сестри та брат.