Дитячий реабілітаційний Центр в Слобожанському унікальний не тільки для регіону, а й для України в цілому, - Марія Пустова

2 вересня у Слобожанському на території КЗ «Центр соціальної підтримки дітей та сімей «Добре вдома»» відбулося виїзне засідання комісії з питань науки, освіти, соціальної політики та праці Дніпропетровської облради. В ході роботи визначено основні напрямки розвитку Центру та соціального захисту дітей в Дніпропетровській області. Також депутати облради вручили дітям творчі та розвиваючі подарунки. Про це нашим журналістам стало відомо на місці події.

Дитячий реабілітаційний Центр в Слобожанському унікальний не тільки для регіону, а й для України в цілому, - Марія Пустова
Депутат, член комісії з питань науки, освіти, соціальної політики та праці Дніпропетровської облради Марія Пустова розповіла про важливість захисту інтересів дітей в регіоні:

«Центр унікальний та єдиний в Україні. Його починали створювати ще в 2012 році. Це перлина, яка не тільки в Дніпропетровській області, але й в Україні в цілому вирішує питання соціального захисту підростаючого покоління. Адже чужих дітей не буває – всі діти наші. Ми повинні дбати про долю кожної дитини.

Сьогодні ми, як представники комісії Дніпропетровської обласної ради, підтримуємо, розвиваємо та відстоюємо фінансування для цього Центру. Це необхідно, адже установа вирішує дуже важливі питання й рятує дітей, які потрапили в складні життєві обставини.
Також фахівці Центру сьогодні консультують, навчають представників територіальних громад взаємодіяти з кризовими сім'ями. Їх місія – зробити все можливе, щоб діти не вилучалися з сімей, щоб вони жили в любові і з тими, хто дав їм життя», - сказала Марія Пустова.

Довідка. КЗ «Центр соціальної підтримки дітей та сімей «Добре вдома» Дніпропетровської обласної ради» розташований за адресою: смт. Слобожанське, вул. В. Сухомлинського, 66.

КЗ «Центр соціальної підтримки «Добре вдома» - це інноваційний соціальний заклад. Тут надається комплекс послуг, які були розроблені з урахуванням потреб населення, загального аналізу ситуації в сфері захисту дітей.

Головна мета Центру – захист прав дітей та підтримка сімей в складних життєвих обставинах, попередження соціального сирітства через допомогу та підтримку сім'ям, допомога сім'ям, в яких є діти з інвалідністю, реабілітація дітей та робота з кризовими сім'ями.