Дитячий Центр «Добре вдома» отримує всю необхідну підтримку від Дніпропетровської обласної ради, - директор Олена Гуржій

2 вересня у Слобожанському на території КЗ «Центр соціальної підтримки дітей та сімей «Добре вдома»» відбулося виїзне засідання комісії з питань науки, освіти, соціальної політики та праці Дніпропетровської облради. В ході роботи визначено основні напрямки розвитку Центру та соціального захисту дітей в Дніпропетровській області. Також депутати облради вручили дітям творчі та розвиваючі подарунки.

Дитячий Центр «Добре вдома» отримує всю необхідну підтримку від Дніпропетровської обласної ради, - директор Олена Гуржій
Про це стало відомо на місці події.

Директор Центру Олена Гуржій розповіла про напрямки роботи установи й про те, яким сім'ям тут надається допомога:

«Центр займається тим, що зберігає сім'ю, яка опинилася в кризі. Сюди можна привести дитину в будь-який час, отримати підтримку. Крім того, наш Центр займається профілактикою соціального сирітства, ми робимо все, аби дитина залишалася в рідній сім'ї. Якщо це не вдалося, тільки тоді діти передаються в альтернативні сім'ї або в сімейні форми виховання. Центр створювали, виходячи з потреб громади, сільської місцевості та малих міст Дніпропетровської області. У нестаціонарні відділення дітей сюди направляють служби територіальних громад. В стаціонарні – служби у справах дітей. Тобто громади звертаються до служби у справах дітей Дніпропетровської ОДА і отримують направлення для сімей або дітей, які потребують підтримки з боку держави. А ми вже, в цих стінах, надаємо їм цю допомогу», - розповіла директор Центру.

Олена Гуржій зазначила, що в лютому 2021 року Центр було передано на баланс Дніпропетровської обласної ради, від якої заклад завжди та своєчасно отримує всю необхідну допомогу:

«Ми дуже вдячні депутатам та голові обласної ради Миколі Лукашуку. Вони завжди допомагають нам», - зазначила Олена Гуржій.

Довідка. КЗ «Центр соціальної підтримки дітей та сімей «Добре вдома» Дніпропетровської обласної ради» розташований за адресою: смт. Слобожанське, вул. В. Сухомлинського, 66.

КЗ «Центр соціальної підтримки «Добре вдома» - це інноваційний соціальний заклад. Тут надається комплекс послуг, які були розроблені з урахуванням потреб населення, загального аналізу ситуації в сфері захисту дітей.

Головна мета Центру – захист прав дітей та підтримка сімей в складних життєвих обставинах, попередження соціального сирітства через допомогу та підтримку сім'ям, допомога сім'ям, в яких є діти з інвалідністю, реабілітація дітей та робота з кризовими сім'ями.