ДніпроОДА поповнила військові бібліотеки області сучасною українською літературою

ДніпроОДА поповнила бібліотеки військових частин сучасною українською прозою. Нові примірники отримали солдати строкової служби оперативного та повітряного командування «Схід», а також нацгвардійці. Книги передав заступник голови облдержадміністрації Іван Начовний. Про це повідомили у прес-службі Дніпропетровської ОДА.

ДніпроОДА поповнила військові бібліотеки області сучасною українською літературою
«Напередодні великого державного свята захисників та захисниць передали військовим частинам 150 примірників нової української літератури. Важливо, аби солдати строкової служби більше дізналися про війну та славетний шлях своїх підрозділів», – зазначив Іван Начовний.



Солдатам привезли книги авторів, які самі захищали кордони на Сході. Після повернення з війни пережитим поділилися з читачами у творах.



Це письменники Мартін Брест, Юрій Руденко, Ігор Михайлишин. У кожного – власна історія. Про бойові дії мотопіхотної роти. Втрату надії під час перебування у полоні. А ще – документальне дослідження 1-го року війни.



«Дуже полюбляю читати, особливо українську класику. Військова проза буде для мене відкриттям. Почну з книги Юрія Руденка «WAR.ru». Цікаво дізнатися про початок війни очима очевидців», – поділився строковик Нацгвардії В’ячеслав Голтвятський.



Військовим передали і твори Сергія Деркача та Лесі Шиденко.



«Віддаю перевагу друкованим книжкам. Вони мають особливий запах і передають енергетику твору. Це не підвладне електронному пристрою», – сказав строковик оперативного командування «Схід» Євген Іванченко.



І додав: цікаво дізнатися, що саме відчуває солдат на фронті. Про його емоції та переживання.



«Військова тематика мене дуже приваблює. Вона затягує. Неможливо відірватися. У такий момент навіть на телефон не звертаю увагу. Колись взявся за «Піхоту» Мартіна Бреста, та хтось перехопив книжку. Тепер планую її дочитати», – розповів строковик зенітно-ракетної бригади повітряного командування «Схід» Ділан Коваленко.



Почитати солдати можуть у вільний від служби час. І в бібліотечці частини, і в інформаційному хабі. Або просто перед сном, каже офіцерка групи Нацгвардії Ольга Олійник.