Дніпропетровська філія «Газмережі» нагадує правила користування газом у спеку

З початком літа на вулиці спекотна погода, і це ще одна причина, аби особливо уважно ставитися до користування газовими приладами у власному помешканні.

Дніпропетровська філія «Газмережі» нагадує правила користування газом у спеку

Дніпропетровська філія «Газмережі» закликає споживачів регіону дотримуватися правил безпечного газоспоживання аби уникнути отруєння чадним газом чи аварійних ситуацій. 

Так, при підвищеній температурі повітря на вулиці може бути відсутньою тяга в димових та вентиляційних каналах. У результаті продукти горіння від роботи двоконтурного газового котла, колонки потрапляють до приміщення та стають причиною отруєння чадним газом. Чадний газ - безбарвний та не має запаху, і саме це робить його небезпечним для життя та здоров’я споживачів.

Газорозподільна компанія області нагадує прості правила безпеки при користуванні газовими приладами:

  1. при роботі газових приладів відчиняйте кватирку/вікно для припливу свіжого повітря;
  2. перевіряйте наявність тяги в димовому та вентиляційному каналах приміщень, де встановлене обладнання;
  3. використовуйте газові прилади за призначенням та тільки у справному стані;
  4. не залишайте устаткування ввімкненим без нагляду.

Важливо! Будь-які газонебезпечні роботи мають право виконувати лише кваліфіковані спеціалісти, які мають відповідний дозвіл та досвід роботи.

Якщо відчули запах газу або сталася аварійна ситуація – телефонуйте за номером «104». І слідкуйте за станом газових приладів, а всі роботи, пов'язані зі встановленням, ремонтом, обслуговуванням обладнання, довіряйте лише професіоналам.

Бережіть себе та не нехтуйте безпекою!