Дніпропетровська філія «Газмережі» нагадує про заборону самовільного втручання у газову мережу

Дніпропетровська філія «Газмережі» вкотре нагадує споживачам газу регіону, що самовільне втручання у систему газопостачання категорично заборонене та небезпечне для здоров'я і життя.

Дніпропетровська філія «Газмережі» нагадує про заборону самовільного втручання у газову мережу

Так, нещодавно надзвичайна ситуація сталася у смт Губиниха Новомосковського району, де замість блакитного палива до системи газопостачання багатоквартирного будинку потрапила вода. Один із мешканців намагався самостійно встановити газовий прилад у своїй квартирі. Відтак через несанкціоновані дії порушника розподіл газу було тимчасово припинено для 30 квартир багатоповерхівки.

Газовики регіону обстежили всю внутрішньобудинкову систему газопостачання, усунули водяну закупорку в газопроводі та зняли на повірку лічильники газу. Наслідки аварійної ситуації вже ліквідовані, а розподіл блакитного палива мешканцям будинку відновлено.

Пам’ятайте, самовільне втручання у мережу газопостачання категорично заборонене чинним законодавством України та небезпечне! Якщо необхідно замінити газове обладнання чи провести його ремонт – варто звернутися до кваліфікованих спеціалістів Дніпропетровської філії «Газмережі», які мають відповідні дозволи та досвід для виконання цих робіт. 

Встановлення газового устаткування вимагає чіткого дотримання законодавства. У випадку, якщо заміна газового устаткування буде проведена без відома Оператора ГРМ, спеціалісти служби мають право від’єднати споживача від централізованої системи постачання газу згідно з пунктом 5.7 Правил безпеки систем газопостачання (Наказ Міністерства енергетики України №285 від 15.05.2015 р.). 

Не нехтуйте власною безпекою та будьте обережні!