Дніпропетровська філія «Газмережі» нагадує: від правильної роботи димвентканалів залежить безпека споживачів

Газорозподільна компанія області наголошує на важливості дотримання правил безпеки. А тому рекомендує перевірити на забрудненість та наявність сторонніх предметів у димових та вентиляційних каналах.

Дніпропетровська філія «Газмережі» нагадує: від правильної роботи димвентканалів залежить безпека споживачів

Димові та вентиляційні канали (ДВК) слугують для виведення шкідливих продуктів горіння з приміщення назовні. Вони забезпечують необхідний повітрообмін.

При користуванні газовими приладами у димоході утворюється нагар, сажа та інші забруднення, що може створювати ризик пожежі або витоку газу у помешканні споживачів. Уникнути цієї небезпеки можна, якщо систематично слідкувати за станом димаря та виконувати його прочищення.  

Дніпропетровська філія «Газмережі» нагадує споживачам газу, що згідно з Правилами безпеки систем газопостачання, власники житлових будинків або голови ОСББ є відповідальними за стан димових та вентиляційних каналів. Працівники газорозподільної компанії області можуть лише перевірити наявність в них тяги.

Зверніть увагу! Працівники Дніпропетровської філії «Газмережі» не проводять обслуговування ДВК, а лише можуть перевірити наявність в них тяги. До того ж компанія слідкує за своєчасним наданням власниками Актів ДВК. Тому споживачам необхідно звертатися до спеціалістів, які мають усі необхідні документи та дозвіл на проведення таких робіт.