Дніпропетровська філія «Газмережі» пояснює специфіку процесу приєднання до газових мереж

Усі мешканці Дніпропетровської області мають можливість стати клієнтами Дніпропетровської філії «Газмережі» і газифікувати власні помешкання. Зазвичай, цей процес відбувається за одним із двох варіантів: надається послуга «Стандартного приєднання» або «Нестандартного приєднання».

Дніпропетровська філія «Газмережі» пояснює специфіку процесу приєднання до газових мереж

Послугою «Стандартного приєднання» може скористатися кожен мешканець Дніпропетровщини, якщо потужність його об’єкту газоспоживання не перевищує 16 куб.м/год. А відстань від точки забезпечення потужності до точки приєднання не перевищує 10 м у міській та 25 м у сільській місцевостях. 

Якщо об’єкт відповідає умовам для надання послуги зі «Стандартного приєднання», Дніпропетровська філія «Газмережі» протягом 10 робочих днів, з моменту подання споживачем заяви та повного пакету документів, укладає із замовником «Договір на приєднання до газорозподільних мереж». Після чого весь комплекс робіт з приєднання здійснюється фахівцями газорозподільної компанії регіону впродовж 90 днів.

Вартість послуги «Стандартного приєднання» для мешканців Дніпропетровської області визначена Постановою НКРЕКП від 29.12.2023 р. № 2644 «Про встановлення ставок плати за стандартне приєднання до газорозподільних систем на 2024 рік в умовах дії воєнного стану».

У разі, якщо об’єкт клієнта має інші параметри та не може бути підключений до газових мереж шляхом «Стандартного приєднання», замовник може скористатися послугою «Нестандартного приєднання».

Звертаємо увагу, що Дніпропетровська філія «Газмережі» виконує роботи з внутрішньої газифікації в повному обсязі.

Для замовлення послуг споживачам необхідно звертатися у найближчий Центр обслуговування клієнтів у регіоні. Адреси доступні на офіційному сайті Дніпропетровської філії «Газмережі» у розділі «Контакти» http://surl.li/swtshn.