Дніпропетровська філія «Газмережі»: від справної роботи димвентаканалів залежить безпека споживачів природного газу

Одним із важливих пунктів газової безпеки є правильна робота димоходів та вентиляційних каналів. Слідкувати за цим потрібно регулярно. Спеціалісти радять проводити плановий огляд ДВК не рідше двох разів на рік. Це необхідно для того, щоб переконатися у справному стані димоходу і відсутності скупчень сажі.

Дніпропетровська філія «Газмережі»: від справної роботи димвентаканалів залежить безпека споживачів природного газу

Через накопичення сажі всередині димвентканалу значно зменшується прохід для продуктів згорання, і тому там може утворитися зворотна тяга. Це є однією з причин появи чадного газу в приміщенні.  

Щоб перевірити наявність тяги в ДВК необхідно піднести невеликий шматок паперу до вентиляційної решітки. Якщо папір притягнеться до неї — тяга є, якщо ні – немає.    

Якщо тяги немає, варто переконатися у тому, що у приміщенні є природний повітрообмін.    

Дніпропетровська філія «Газмережі» нагадує споживачам газу, що згідно з Правилами безпеки систем газопостачання, власники житлових будинків або голови ОСББ є відповідальними за стан димових та вентиляційних каналів. Працівники газорозподільної компанії області не проводять обслуговування ДВК, а лише можуть перевірити наявність в них тяги, а лише можуть перевірити наявність в них тяги. 

Дотримання правил безпечної експлуатації димових і вентиляційних каналів може зберегти життя споживачів природного газу та оточуючих!