Дніпропетровська область прийняла 12,5 тис переселенців

З 24 лютого Дніпропетровщина прийняла 12,5 тис переселенців із інших областей. Людям із охоплених бойовими діями регіонів допомагають із тимчасовим житлом, продуктами та речами, передає прес-служба ДніпроОДА.


«Люди, які тікають від бомбардувань, телефонують на наші колцентри. Ті працюють цілодобово. Допомагаємо біженцям і з тимчасовим, і з довготривалим житлом. Підказуємо, як можна відновити загублені документи, отримати соціальні виплати», – розповіла представниця Координаційного штабу волонтерів Дніпра Ірина Юрчишина.


З першого дня війни у Дніпрі працює центр допомоги жінкам та дітям із «гарячих точок». Родини отримують усе необхідне. Харчові набори, засоби гігієни, побутову хімію. Хто має потребу – дитяче харчування, корм для домашніх тварин. А ще постіль, ковдри, одяг, взуття.


«До нас їдуть з Херсону, Києва, Харкова, Полтавщини, Донеччини, Луганщини. Щодня допомагаємо 200 родинам. Загалом надали підтримку понад 3 тис переселенців», – сказала координаторка центру Анна Браткова.


До доброї справи долучаються харчові підприємства, додала вона. Привозять вареники, пельмені. Не залишаються осторонь і жителі сусідніх будинків. Бабусі приносять домашню консервацію, хліб власної випічки, кекси для малечі.


 «Ледве вирвалися з Маріуполя разом із чоловіком та двома дітьми. Це просто диво. У Дніпрі нам дуже допомогли. Я поспіхом забула зимовий комбінезон однорічної доньки. Тут отримала. Речі – супер! Чудові. Вибрала і книжечки для малечі. Дякую дуже за все», – поділилася Алла Данілян.


У центрі можна попити чаю, води. Отримати допомогу психолога, педіатра. Навідуються і вузькопрофільні медичні фахівці.


«Я родом із Маріуполя. Останні 3 роки вчилася на педіатра у Харкові. Через бомбування довелося покинути місто. У Дніпрі сама стала волонтеркою. Допомагаю дітям. Граю з малечею, зі школярами займаюся математикою. Є книжки, іграшки, «розвивалки». Хто має потребу – все надаємо», – розповіла волонтерка Софія Райзер.


Переселенці можуть звертатися на «гарячу лінію» Координаційного штабу волонтерів Дніпра. Щодо тимчасового розселення – за телефонами: 099 500 71 17, 097 500 71 17. За консультаціями щодо відновлення документів, довготривалого житла – 089 120 33 04.