Дніпропетровськгаз: завдяки КПО газових мереж у 2021 році втрати газу скоротились майже на 250 тис. куб. м.

За 2021 рік бригади КПО АТ «Дніпропетровськгаз» провели комплексне приладове обстеження підземних і надземних газопроводів загальною довжиною 17,3 тис. км на території Дніпропетровської області. Під час діагностики фахівцями компанії виявлено майже 18 тис. витоків газу. Про це повідомили у прес-службі компанії.

Головне завдання бригад КПО - проведення перевірок технічного стану газопроводів, скорочення втрат природного газу і забезпечення безаварійного і безперебійного транспортування газу для клієнтів АТ «Дніпропетровськгаз». Усі фахівці мають теоретичну та практичну підготовку, необхідну для виконання якісного і вчасного технічного обслуговування газопроводів.

SIM_9517.jpg

Під час проведення таких обстежень спеціалісти виявляють місця пошкоджень та витоків газу в газопроводі. Проаналізувавши можливі причини виявлених пошкоджень: такі як неякісна ізоляція, корозійно - активні ґрунти тощо, спеціалісти вживають заходів для приведення в робочий стан цих ділянок мережі.

«З кожним роком обсяг роботи збільшується, адже газопроводи поступово зношуються і потребують негайного ремонту. Відтак у минулому році фахівці КПО виявили майже 18 тисяч витоків газу, що дозволило скоротити втрати природного газу кількістю майже 250 тисяч кубометрів на суму 2,5 млн грн», - зазначає головний інженер АТ «Дніпропетровськгаз» Олександр Макаренко.

SIM_9527.jpg

Для кращого контролю за станом газопроводів по області Дніпропетровськгаз виконує щорічне комплексно-приладове обстеження.

Нагадуємо, що споживачам, зі свого боку, також потрібно завжди дбати про стан газопроводів та власну безпеку: звертатися до спеціалізованих організацій для проведення перевірки димових та вентиляційних каналів, укладати договори на технічне обслуговування внутрішньобудинкових газових мереж.