Дніпровська міськрада повернула приміщення колишнього дитячо-молодіжного центру до комунальної власності

Дніпровський апеляційний суд підтвердив факт незаконного вибуття з комунальної власності приміщення колишнього дитячо-молодіжного центру по вул. Осінній, 9-Б (загальна площа 148,7 кв. м) та залишив чинним судове рішення, яким витребувано з чужого незаконного володіння на користь Дніпровської територіальної громади спірне майно.

o_1g3tmjvfa1l3e1nd212gfthputq20.jpeg

За словами головної спеціалістки департаменту правового забезпечення Дніпровської міської ради Марини  Романчук, з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно Дніпровській міській раді стало відомо про те, що на підставі рішення Бабушкінського районного суду у 2011 році було зареєстровано право власності за фізичною особою на спірне приміщення за згаданою адресою. У подальшому балансоутримувчем було подано апеляційну скаргу, яку суд задовольнив. Суд дійшов висновку, що це приміщення було зареєстровано за фізичною особою без достатніх правових підстав. 

o_1g3tmk57g15601bds1apg1pcedj2r.jpeg

«Також було встановлено, що фізична особа виконала переобладнання спірного приміщення без дозвільних документів. У період 2012-2016 років було здійснено низку відчужень на користь інших фізичних осіб. Дізнавшись про це, міська рада звернулася з відповідним позовом щодо витребування майна з чужого незаконного володіння. У 2018 році позов був задоволений. Не погодившись з цим, житловий кооператив звернувся з апеляційною скаргою. Але врешті постановою Дніпровського апеляційного суду від 17 травня 2022 року відповідну скаргу залишено без задоволення, тобто рішення суду щодо витребуваного приміщення на користь територіальної громади залишено чинним», — розповіла Марина Романчук.