Дніпрян, що перехворіли на Covid-19, закликають стати донорами плазми

В Biopharma Plasma Днепр плазма збирається на сучасних апаратах плазмаферезу з застосуванням одноразових систем та піддається шоковому заморожуванню, після чого транспортується для переробки на завод Biopharma Plasma в м. Білу Церкву, який сьогодні входить до 15 найвисокотехнологічніших біофармацевтичних підприємств світу. Про це на прес-конференції розповіла медичний директор Biopharma Plasma Дніпро Ксенія Посунько.

Дніпрян, що перехворіли на Covid-19, закликають стати донорами плазми

За її словами, з плазми донорів виробляють ліки виключно для хворих в Україні, які не мають синтетичних замінників та використовуються в складних випадках при лікуванні хворих з великими крововтратами при пораненнях та ДТП, значних опіках, з онкологічною та гематологічною патологією, вагітних з резус-конфліктами, імунодефіцитних станах та багатьох інших.

«З листопада 2020 року препарат Biopharma Біовен, що відноситься до імуноглобулінів, внесений до протоколу лікування важкої ковідної пневмонії. Це неспецифічний імуноглобулін, тобто його виготовляють зі звичайної плазми донорів, а не плазми з ковід-антитілами, але клінічні випробування та застосування цього препарату на практиці показали відмінні результати:
  • зменшується перебування в стаціонарі в середньому на 5 днів;
  • скорочення середнього часу до настання покращення майже вдвічи;
  • і головне - летальність від важкої ковідної пневмонії знижується аж в 4 рази.

З травня місяця минулого року плазмацентр розпочавробити безкоштовні аналізи на наявність антитіл до Covid-19 та збирати ковідну плазму для виробництва специфічного гіперімунний глобулін. Саме зараз такий препарат, який вже вироблено на заводі Biopharma Plasmaпроходить лабораторну сертифікацію у Франції, результати якої ми очікуємо вже в березні», - розповіла вона.

Ксенія Посунько зазначила, що допомога розвитку донорства в Україні має життєво важливе значення для збереження здоров’я громадян.

«На початку пандемії в нашому центрі було близько 3% донорів, які перехворіли на коронавірус. Вже у січні 2021 року таких донорів стало близько 57%. Ми продовжуємо заготовлювати таку плазму і запрошуємо всіх небайдужих приєднуватися до донорства. Ставши донором – ви не тільки маєте можливість безкоштовно обстежитися, за бажанням можна отримати грошову компенсація за донацію 650 мл плазми від 260 грн до 400 грн та врятувати чиєсь життя», - зазначила вона.

Biopharma Plasma Дніпро розташований за адресою: Дніпро, пр. Богдана Хмельницького, 17.

Плазмацентр працює з ПН по ПТ з 8: 00 до16: 00, СБ - до 15:00

Колл-центр: 0 800 - 600 - 003; (067) 155- 48-28.

Довідка: 

Biopharma Plasma Дніпро входить в мережу найсучасніших сертифікованих плазмацентров України компанії Biopharma Plasma, які займаються заготівлею і переробкою плазми донорів.

У плазмацентре плазма збирається на сучасних апаратах плазмаферезу із застосуванням одноразових систем і піддається шокового заморожування, після чого транспортується для переробки на завод Biopharma Plasma.

Донор плазми проходить обстеження терапевта в центрі і отримує безкоштовно аналізи крові: по 22 показникам, аналізи на ВІЛ, гепатити В і С і головне - на наявність в плазмі антитіл до COVID-19. Донор також має право на законні 2 вихідних дня