Донорський день з ароматом справжньої австралійської кави: на гостей Biopharma Plasma Дніпро сьогодні чекав приємний сюрприз

Гостинну атмосферу дніпровського плазмацентру Biopharma Plasma сьогодні наповнив аромат справжньої австралійської кави та випічки. Смаколиками одного з найдивовижніших континентів світу донорів пригощали співвласниці та барісти першої у Дніпрі австралійської кав'ярні OzKaVa. У такий спосіб дівчата вирішили віддячити небайдужим людям за ту добру справу, яку вони роблять спільно із командою Biopharma Plasma Дніпро. Про це журналісти дізналися на місці події.


Традицію гостинності та пошани донорів у Biopharma Plasma Дніпро було започатковано від дня заснування – вже понад два роки тому. Відтоді команда одного з найсучасніших центрів донорства плазми щодня намагається дивувати цікавинками та приємними сюрпризами своїх відвідувачів. Допомагають у реалізації задуманого компанії-партнери, які долучаються до різних акцій, таких, наприклад, як «Добрі понеділки», коли донорів українські виробники пригощають солодощами, новинками молочної продукції, смачною піцею та натуральними напоями.


Сьогодні ж, 18 лютого, у плазмацентрі новий івент - «Австралійська п’ятниця». Ініціаторкою цього маленького свята для донорів Biopharma Plasma Дніпро стала співвласниця першої у Дніпрі австралійської кав'ярні OzKaVa Валерія Іванова. 


Вона сама та її чоловік - кадрові донори плазми. За плечима молодої, усміхненої й вродливої жінки вже десять донацій, тож вона, як ніхто інший, розуміє, наскільки важливим є донорство та чиї життя будуть врятовані завдяки незамінним лікам з плазми.


«Думка пригостити донорів справжньою австралійською кавою та смаколиками прийшла мені саме після донації. Коли я вийшла, до чайної, то подумала: треба запропонувати нашу каву донорам. Команда Biopharma Plasma Дніпро підтримала цю ідею та допомогла з організацією. Окремо хотілася б подякувати плазмацентру за ту величезну справу, яку вони роблять для всіх нас», - сказала Валерія.


Родзинка цієї мережі кав’ярень – це особлива австралійська гостинність, яка полягає у щирості та відкритості й унікальною кулінарією. Співзасновниця OzKaVa Ольга Чорногорова-Мазур поділилася: наша мета – зробити відвідувачів щасливими. 

Краплинку цього позитивного стану жінки-барісти передали й донорам Biopharma Plasma Дніпро. Посмішки, жарти та веселощі наповнили сьогодні чайну, але при цьому й збереглася атмосфера звичного затишку. 


Донори після донації могли поласувати традиційним австралійським печивом, насолодитися надзвичайним ароматом та м’яким смаком кави, зерна якої доставлені через океан, а обсмажені вже майстрами OzKaVa. А вітамінні чаї з облепіхою, імбірем, корицею, полуницею та базиліком стали для донорів приємним доповненням до традиційного донорського чаю.  


«У нас багато рецептиків, привезених з Австралії, знайти які можна лише у нашій кав'ярні. Наприклад, печиво анзак. Воно дуже ситне. Є така легенда, коли в Австралії була війна, дружини своїм чоловікам випікали саме таке печиво. Воно ситне, тому завдяки ньому хлопці довго не відчували почуття голоду. Багато у нас й інших десертів – це і ламінгтон, і скролл із пастою віджемальт. Чимало секретів і в приготуванні австралійської кави. Всіх розкривати не буду, приходьте, куштуйте – залишитеся задоволеними!» - поділилася Ольга.


Оксану Рябошапку вразив смак австралійської кави та печива, якими вона із задоволенням поласувала після донації. Вона донор-благодійник. Дніпровському плазмацентру Biopharma віддала перевагу серед всіх інших саме через якість сервісу, привітність колективу та дбайливе ставлення до відвідувачів.


«Моя історія донорства розпочалася декілька років тому з прикрого випадку, коли колезі потрібна була допомога. Тоді ми згуртувалися й здавали цільну кров. Зараз же я практикую здавання плазми для всіх, кому це потрібно: для конкретних дітей чи дорослих, для пренатального центру чи відділення дитячої гематології. Раніше практикувала здавати компоненти крові в інших місцях. Сама я з Павлограду, тож і там здавала, але цей центр відрізняється від усіх ввічливістю та турботою про донорів. Ти розумієш, що та справа, яку ти робиш, вона потрібна та цінується», - розказала донор-благодійник Оксана.


Команда Biopharma Plasma Дніпро щоразу заохочує донорів різноманітними акціями, додав Геннадій Уманський. Він 36 разів здавав плазму і щоразу саме у цьому Центрі:


«Сюди я ходжу вже два роки. Намагаюся робити це кожні два тижні, або як радять тутешні терапевти. Мені тут подобається і сервіс, і фахівці й ставлення до донорів. Вони молодці, чи не щодня організовують щось новеньке, запускають бонусні системи для донорів, акції «Приведи друга», аби цей рух розширювався й можливості допомогти іншим людям ставало більше. Приємною є компенсація за донацію, а також бонуси за нових друзів. Сьогодні 300 грн за годину часу ніде не заробиш. А також є додаткові виплати за нових друзів-донорів: і добру справу зробив й бонус в 300 грн отримав. Мені це до вподоби».

Дмитро Польща кадровий донор плазми. На його рахунку 20 здач і він відмічає, що його самопочуття покращується раз від разу.


«Коли здаєш плазму, то червоні тільця крові повертаються в організм разом із фізрозчином, тому відчуваєш себе бадьоро після процедури. Помітив також, що стабілізується тиск, коли на регулярній основі проходиш цю процедуру. Поки ж триває донація, слухаю у телефоні музику, або граю, або фільм дивлюся. До того ж, у Biopharma Plasma Дніпро є якісний вільний wi-fi, що також приємно», - каже Дмитро.


А от для Кристини Соколової дружба із плазмацентром – це не лише можливість зробити добру справу, але й доступ до безкоштовного моніторингу власного здоров’я. До проходження процедури кожен відвідувач центру донорства плазми проходить обстеження крові за 22 показниками, включаючи дослідження на ВІЛ та гепатити А і В.


«Енергетика та атмосфера тут дружня, а ще й кваліфікований персонал. Донор тут проходить повне обстеження й для себе отримує розуміння, що із його здоров’ям на даний момент. Важливою є й увага, яку ти отримуєш у Biopharma Plasma Дніпро. У сучасному світі – це така рідкість, а тут це є. От сьогодні нас пригощають австралійською кавою та печивом і це дуже приємно», - пояснює Кристина.

Сама ж команда Biopharma Plasma Дніпро впевнена, що організована спільно із OzKaVa «Австралійська п’ятниця» - це лише перше знайомство донорів з цікавими традиціями інших країн. Обіцяють: даруватимуть нові відчуття та емоції й відвідувачам, і партнерам й надалі.

Творити добро разом просто та приємно.

На вас чекають:

Biopharma Plasma Дніпро

м. Дніпро, пр. Богдана Хмельницького, 17

в будні - 7:30 - 19:00, у суботу - 7:30 - 16:00

Гаряча лінія для запису та консультацій: 0 800 600 003

Слідкуйте новинами та акціями  плазмацентрів України і Дніпра, приєднуйтесь в соціальних мережах:

https://www.facebook.com/biopharmaplasma

https://www.instagram.com/biopharmaplasma/