«ДОПОМОЖИ НАРОДИТИСЯ ДИТИНІ»: працівники ДнепрОДА долучились до благодійної акції Biopharma Plasma Дніпро (ФОТО)

9 червня 25 співробітників департаменту соціального захисту населення Дніпропетровської ОДА прийшли на донацію плазми крові. Це все були благодійні донації - з Їхньої палазми буде виготовлено безцінні незамінні ліки та передані для безкоштовного використання для лікування дітей в обласний Перинатальний центр. Про це розповіла Ірина Кільчинська, керівник плазмацентру Biopharma Plasma Дніпро.

«ДОПОМОЖИ НАРОДИТИСЯ ДИТИНІ»: працівники  ДнепрОДА  долучились до благодійної акції Biopharma Plasma Дніпро (ФОТО)
26 травня відбулося знакове для розвитку донорства в Дніпровському регіоні засідання Регіональної ради підприємців в ОДА у форматі круглого столу на тему: «ПАРТНЕРСТВО ВЛАДИ ТА БІЗНЕСУ В СОЦІАЛЬНИХ ПРОЕКТАХ».

За круглим столом в Дніпропетровській ОДА, після змістовної та цікавої екскурсії в центрі донорства плазми крові Biopharma Plasma Дніпро, пройшло обговорення важливих питань з соціальної співпраці у відновленні престижу донорства в Україні та нашому регіоні. В обговоренні прийняли участь як представники ОДА і керівництво Biopharma Plasma Дніпро, так і численні партнери соціальних партнерських проектів плазмацентру - «ДОПОМОЖИ НАРОДИТИСЯ ДИТИНІ» та «ДОПОМОЖИ ОНКОХВОРІЙ ДИТИНІ» - бізнесмени, спортивні товариства, громадські організації та благодійні фонди області.


В результаті активних обговорень та презентацій співробітництва було підписано МЕМОРАНДУМ про співпрацю між Дніпропетровською обласною державною адміністрацією та ТОВ «Дніпропетровський обласний центр заготівлі та переробки плазми «Дніпро-Плазма».


Сьогодні, 9 червня, можна було спостерігати, як ця співпраця реалізується не на словах, а на справі. Найголовніша мотивація для інших в будь-якому заклику - власний приклад.



25 співробітників департаменту соціального захисту населення Дніпропетровської ОДА прийшли на донацію плазми крові. Це все були благодійні донації - з Їхньої палазми буде виготовлено безцінні незамінні ліки та передані для безкоштовного використання для лікування дітей в обласний Перинатальний центр. Про це розповіла Ірина Кільчинська, керівник плазмацентру Biopharma Plasma Дніпро.


«Такий приклад - це підтвердження на справі, а не на словах соціальної спрямованості та відповідальності співробітників департаменту соціального захисту населення. Багато хто з них став сьогодні донором вперше. І цей досвід не порівняти ні з чим. адже, щоб допомагати - не треба бути багатим чи впливовим - треба тільки мати добре та чуйне серце та бути готовим віддати трохи свого часу та душі тим, хто потребує твоєї допомоги», - прокоментувала подію Ірина Кільчинська.


Олена Кришень директор департаменту соціального захисту населення Дніпропетровської ОДА: дуже рада, що ми долучились до цієї акції.

«Сьогодні ми прийшли за покликом серця, ми прийшли не так як ми державні службовці, ми прийшли – адже ми хочемо допомогти. І я дуже радію , що ми долучились до цієї акції», - розповіла Олена Кришень.


Світлана Лагутенко, директор департаменту економічного розвитку Дніпропетровської ОДА додала, що сьогодні ми вже формуємо команди донорів плазми із держслужбовців, із наших структурних підрозділів і керівництва ОДА: «Далі буде, проект буде продовжуватись!».



Начальник відділу субсидій Головного управління праці та соціального захисту населення Дніпропетровської обласної державної адміністрації Олександра Давидовська розповіла, що сьогодні її перша донація.

«Сьогодні 25 співробітників соціальної сфери на добровільних засадах приєдналися до благодійної акції з порятунку життів новонароджених в Перинатальному центрі. З нашого колективу, хто сьогодні прийшов на донацію, тільки один з них вже має досвід. Сьогодні мій перший раз. Впевнена, що це вчинок буде корисним для мене, і комусь врятує життя», - розповіла Олександра Давидовська.



Перед донацією нова донорська спільнота мала можливість ознайомитися з тим, як працюють партнерські соціальні проекти, що впроваджені в плазмацентрі - «ДОПОМОЖИ НАРОДИТИСЯ ДИТИНІ» та «ДОПОМОЖИ ОНКОХВОРІЙ ДИТИНІ». Гості змогли побачити та впевнитись на власні очі, як вони діють, розвиваються та допомагають рятувати життя сотням дорослих та дітей. А головне - як до них долучаються не тільки державні, а й бізнес-структури.


Керівник плазмацентру Ірина Кільчинська розповіла про результати соціального партнерства та соціальні ініціативи Biopharma Plasma Дніпро.

«Так, наприклад, для забезпечення безкоштовними незамінними ліками з плазми дітей з окнкологічними гематологічними захворюваннями тільки в обласній дитячій лікарні необхідно не менше 150 щомісячних благочинних донацій плазми. Саме тому так важлива консолідація зусиль всіх соціально відповідальних та прогресивних сил суспільства і, насамперед, бізнесів, як тих, що мають найбільші людські та фінансові ресурси для підтримки таких проектів», - говорить вона.


Представники Дніпропетровської ОДА поділились, що в подальшому планують долучитись до донорського руху і стати кадровими донорами Biopharma Plasma Дніпро.

Людмила Малишева, голова жіночого комітету регіональної ради підприємців Дніпропетровскьої ОДА додала, що тільки разом ми можемо змінювати життя на краще і допомагати один одному.



«Ми сьогодні тут, щоб підтримати наших друзів і підтвердити те, що слова, а головне діла говорять за себе. Ми не могли пройти повз проекти, започатковані Біофармою «ДОПОМОЖИ НАРОДИТИСЯ ДИТИНІ» і «ДОПОМОЖИ ОНКОХВОРІЙ ДИТИНІ». Це системні проекти і сьогодні ми бачимо приклад того, як працівники департаменту соціального захисту ОДА командою прийшли для того, щоб віддати «краплинку» плазми на оздоровлення дитини. Тільки разом ми можемо змінювати життя на краще, допомагати один одному. Разом ми маємо прекрасне майбутнє в своїй державі», - додала вона.


Алла Кефель, начальник відділу департаменту економічного розвитку Дніпропетровської ОДА зазначила, що Biopharma Plasma Дніпро – яскравий приклад соціально відповідальної компанії: «Плазмацентрмає велику соціальну складову і реалізує багато проектів, які направлені на підтримку дітей і породіль».



Після донації кожен донор-благочинник для підтримки водного балансу, як і всі донори, що здають плазму безкоштовно, отримали по пляшці природної води з нашого регіону ТМ «Петриківська» від активного соціального партнеру Biopharma Plasma Дніпро - АБК «Дніпро».

Ірина Кільчинська запросила усіх, хто бажає, взяти участь у благодійних проектах плазмацентра: «Ми працюємо щоденно з 08:00 до 16:00, крім неділі. В нас гарні та 100% безпечні умови для донорів та тепла і дружня атмосфера»

Biopharma Plasma Дніпро (ТОВ "Дніпро-Плазма")

пр. Богдана Хмельницького, 17.

Працює з 8:00 до 16:00 щодня, крім неділі.

Запис на донацію за тел. 067 155 4828, 063 528 6336

А 13 червня о 10:00 Biopharma Plasma Дніпро запрошує всіх Дніпрян на святкування Всесвітнього Дня Донора на Фестивальний причал нашого міста, що пройде під гаслом «Донорство нас єднає!»

Буде забіг «Донорська миля», нагороди найкращим донорам та донорським командам, виступи партнерів та цікава концертна програма.