Другий поверх – на фініші: для учнів Лихівської громади осучаснюють опорний ліцей

Простір з креативним дизайном, сучасними меблями й новітнім обладнанням створюють у Лихівському опорному ліцеї. Нині триває реконструкція на другому поверсі будівлі, розповів голова Дніпропетровської ОДА Валентин Резніченко, повідомили у прес-службі ДніпроОДА.



«Осучаснення  Лихівського ліцею – перше в його історії. Він тепер утеплений, презентабельний ззовні. Ремонтні бригади займаються внутрішніми роботами. Стильний навчальний заклад – для дітей з усієї громади», – зазначив Валентин Резніченко. 


Десять навчальних кабінетів вже відремонтовані. А ще оновили частину коридорів. Приводять до ладу спортивну залу. Далі на черзі харчоблок. 



В роботі – другий поверх будівлі ліцею. Там на завершальному етапі внутрішнє оздоблення. Вже зроблена електрика, опалення.



«Пофарбуємо, змонтуємо підвісну стелю, застелимо лінолеум і другий поверх  буде готовий»,  – розповів представник підрядника Микола Какарека. 

Об’єкт входить до програми Президента України Володимира Зеленського «Велике будівництво».



«Один з кабінетів української мови готовий. Можу оцінити. Зручно, красиво, є усе необхідне», – сказала вчителька української мови та літератури Неля Сокур.



Лихівський ліцей знаходиться у Кам’янському районі. Там навчається майже 300 учнів. Загалом 16 класів. На заняття шкільними автобусами підвозять дітей із сусідніх сіл – Яковлівки, Райдужного, Степного, Володимирівки, Байдаківки.   



«Хочеться, щоб і місцеві учні, й ті, які приїжджають за 20 кілометрів, бачили навколо красу. Під час навчання перебували у гарних умовах. Це дуже важливо», – відзначила секретар Лихівської селищної ради Лариса Моцяк.




«Школа, яку я пам’ятаю, була геть іншою. Старенькою, сіренькою. А в сучасному класі й навчання краще вдаватиметься. Радісно від того, що багато для нас, дітей, роблять», – вважає президент учнівського самоврядування, десятикласниця Дар’я Кривцун. 



Окрім Лихівського, в області оновлюють Божедарівський опорний ліцей. Вже завершили  реконструкцію Петропавлівського ліцею №2, школи з дитсадком №104 та гімназії №33 у Дніпрі, Апостолівського ліцею №3.