ДТЕК Дніпровські електромережі відновив електропостачання у 58 населених пунктах Дніпропетровської області

Спеціалісти ДТЕК Дніпровські електромережі продовжують відновлювати електропостачання в районах, які постраждали внаслідок снігопаду та крижаного дощу 28 грудня. Станом на ранок середи компанія відновила роботу 45 ліній та 417 трансформаторних підстанцій. Ремонтні бригади працювали всю ніч. Електропостачання повернули у 58 населених пунктів сільської місцевості, що знеструмлювалися повністю, та 10 — частково.

Найбільшу кількість відключень було зафіксовано у Нікопольському районі, який найбільше постраждав від сніжного циклону. Роботи ускладнювалися закрижанінням повітряних ліній та непрохідними дорогами, через що фахівцям було складно дістатися до пошкоджених ділянок. Тому до робіт залучали важку техніку.

Наразі по всій області без світла залишається близько 9 тисяч клієнтів. Знеструмлено 20 населених пунктів повністю та ще 33 – частково. Роботи тривають. У разі відсутності нових відключень відновлення завершать до кінця дня.

«ДТЕК – надійна та відповідальна компанія, яка турбується про своїх клієнтів. До ліквідації аварій залучені понад 120 наших спеціалістів та 59 одиниць техніки. Аварійні бригади  переведені у посилений режим та докладають максимум зусиль, щоб якомога швидше повернути світло в домівки наших клієнтів. За останню добу відновили електропостачання у 58 населених пунктів сільської місцевості», — підкреслив генеральний директор ДТЕК Дніпровські електромережі Андрій Терещук.  

ДТЕК Дніпровські електромережі нагадує про необхідність дотримання правил електробезпеки:

  • при сильному вітрі не можна перебувати поблизу ліній електропередачі;
  • не наближатися до обірваного проводу ближче, ніж на 8-12 метрів, та ні в якому разі не торкатися його;
  • при виявленні проводів, що впали на землю, обірваних або провислих проводів, відкритих дверей та люків електроустановок, а також пошкоджених опор, прохання повідомляти про це у кол-центр компанії через форму зворотного зв’язку на сайті, за телефонами (056/066/067) 790 99 00, через сторінку Facebook або чат-бот у Viber та Telegram.

Інформацію про відключення можна перевірити за допомогою чат-боту «ДТЕК Дніпровські електромережі» в Viber та Telegram, а також на сайті компанії в розділі Аварійні відключення. Якщо ваша адреса там є, – енергетики вже знають про відключення та відновлюють електропостачання. Якщо ви не знайшли свою адресу – повідомте про це у кол-центр ДТЕК Дніпровські електромережі.

Коротка відеоінструкція «Як за допомогою чат-боту повідомити, що у вашому будинку немає світла» тут.

ДОВІДКА

ДТЕК Мережі розвиває бізнес з розподілу електроенергії та експлуатації електромереж в Києві, Київській, Дніпропетровській, Донецькій і Одеській областях. Підприємства обслуговують 5,4 млн домогосподарств і 150 тис. підприємств.

ДТЕК – лідер і найбільший приватний інвестор енергетичної галузі України. Наші підприємства видобувають вугілля і природний газ, виробляють електроенергію на сонячних, вітрових і теплових електростанціях, здійснюють трейдинг енергоресурсами на українському і зарубіжних ринках, розподіляють і поставляють електроенергію споживачам, надають клієнтам послуги з енергоефективності та розвивають мережу швидкісних зарядних станцій.

У Новій стратегії 2030 ДТЕК зобов'язався трансформувати бізнес в більш екологічний, ефективний і технологічний, керуючись принципами ESG. Стратегічна мета – досягти вуглецевої нейтральності до 2040 року. Для цього створена краща експертиза в галузі, щоб впроваджувати інновації та нові технології, створювати нові напрямки бізнесу і реалізувати масштабну програму цифрової трансформації.

У ДТЕК працює 60 тисяч співробітників. Підприємства ДТЕК визнані кращими роботодавцями України за рейтингами міжнародної аудиторської компанії EY і ділових видань України.

У 2020 році капітальні вкладення ДТЕК склали 12 млрд грн, податкові відрахування – 21 млрд грн.

100% компанії належить SCM Limited. Кінцевим бенефіціаром є Рінат Ахметов.­