«Джавелін»: у Дніпрі для дітей та молоді запустили двотижневий курс з правил поведінки під час воєнного стану

У Дніпрі департамент молодіжної політики та національно-патріотичного виховання міської ради спільно з комунальним підприємством «Муніципальна Варта» ініціювали запуск двотижневого практичного курсу для дітей та молоді «Джавелін» на базі Міського палацу дітей та юнацтва. Мета курсу — здобуття практичних навичок поведінки під час воєнного стану, передає прес-служба мерії Дніпра.

o_1g4srj04u1dps1os519pn1afr13414h.jpeg
За словами директорки згаданого департаменту Дар’ї Білої, курс розрахований на два тижні для дітей віком від 10 до 16 років. Групи по 20 дітей.  
o_1g4stgboj1lb8biq1j1p6oibi3h.jpeg
«В умовах воєнного стану курс покликаний на те, щоб ознайомити дітей з правилами безпеки поводження зі зброєю, навчити її розрізняти. А також розповісти про небезпеку зброї, вибухових предметів, їхніх уламків. Ми у жодному випадку не робимо з дітей вояків, а навпаки — хочемо навчити дітей убезпечувати своє життя і тих, хто поруч. У нинішні часи діти мають знати, як діяти під час обстрілів, бомбардування, а також як надати першу домедичну допомогу. Саме на це і покликаний наш курс», — підкреслила Дар’я Біла. 
o_1g4sri81kvpc18miomtrk7eic1k.jpeg
Прикладну частину курсу проводять досвідчені інструктори КП "Муніципальна Варта".
o_1g4srj39o18fp19gs1l65g8cvuk50.jpeg
«Діти, серед іншого, дізнаються про зброю, як з нею поводитися за різних ситуацій, щоб не виникало паніки під час тих чи інших дій. Також розповідатимемо про правила поведінки у разі натрапляння на вибухонебезпечні предмети. У цілому курс направлений на безпеку дітей», – розповів начальник відділу швидкого реагування комунального підприємства «Муніципальна Варта» Володимир Коваленко. 
o_1g4sri505l2r4feara10qprgk15.jpeg
Дніпрянин Марк Жаріков — один із тих, хто відвідав вже перше заняття. 
o_1g4srifgp139o258h5h6hifc2i.jpeg
«Цікаво було почути про зброю, правила поведінки, а також про надання першої домедичної допомоги. Наприклад, запам’яталася техніка накладання турнікету», – додав юнак.