Гаджети для газового обладнання – ваші розумні помічники

Природний газ є джерелом затишку та тепла у наших оселях. Користуватись газовими приладами надзвичайно зручно. Проте для того, щоб бути впевненим у безпеці під час використання газового обладнання, спеціалісти АТ «Дніпропетровськгаз» рекомендують встановлювати «розумні» гаджети. Про це повідомляє прес-служба компанії.

SIM_8997.jpg

Сигналізатори газу 104.ua – гарантія вашої безпеки. Ці пристрої мають два датчики, які виявляють витоки блакитного палива. Крім того, прилади оснащені світловим та звуковим сигналом тривоги, який сповіщає про витоки природного та чадного газу, а також коли досягнуто нижню межу вибухонебезпечної концентрації природного газу.

Такі детектори хоч невеликого розміру, проте ефективні у будь-яких приміщеннях: у квартирах, приватних будинках, громадських закладах та інших приміщеннях, де може бути природний або чадний газ. Сигналізатори 104.ua мають тривалий термін експлуатації, високу надійність та автоматично виявляють несправності сенсора.

Що робити, якщо у сигналізатора спрацював сигнал тривоги? У першу чергу необхідно перекрити вентилі на газовому приладі і крани подачі газу перед ними. Виведіть усіх людей із загазованих та сусідніх приміщень та відкрийте вікна для провітрювання. Загасіть усі джерела вогню, не використовуйте нічого, що може призвести до пожежі (сірники, запальнички тощо), не вмикайте та не вимикайте живлення електричного обладнання. Зателефонуйте за номером «104», щоб викликати аварійно-диспетчерську службу АТ «Дніпропетровськгаз», яка виявить та ліквідує витік газу.

SIM_8998.jpg

Ще один «розумний» помічник модем 104.UA SMART створений, аби щомісяця ви не переймалися, чи вчасно передали показання лічильника. Його основна функція – дистанційна передачі даних для побутових лічильників газу типорозміром від G1,6 до G10 включно.

Цей пристрій працює безперервно, отримує від лічильника сигнали, накопичує та зберігає дані про обсяги спожитого газу, виникнення аварійних ситуацій, їх час та характер. Живлення модему здійснюється від вбудованої літієвої батареї, яка забезпечує цілодобову роботу протягом не менше 10 років при дотриманні правил експлуатації.

Щогодинні та подобові дані прилад зберігає впродовж 90 діб, щомісячні – протягом 12 місяців. Передача даних відбувається не частіше 1 разу на добу на сервер диспетчерської служби по каналу GPRS-зв’язку.

Використання таких зручних гаджетів для газового обладнання не лише допомагає зберегти комфорт та безпеку вашої оселі, а й дозволяє заощаджувати на споживанні блакитного палива.