Історія успіху: Надія Черкашина, переселенка з Харкова, що нині мешкає у Дніпрі, здобула перемогу у міжнародному грантовому конкурсі

У Дніпрі на базі «Прозорого офісу» (проспект Слобожанський, 8) працює Центр підтримки бізнесу. Тут підприємці можуть отримати допомогу у розвитку власної справи, а також безкоштовно скористатися компʼютером, принтером та інтернетом. 




Про успішний досвід співпраці міської влади Дніпра, науки та бізнесу щодо отримання міжнародної грантової підтримки каже і Надія Черкашина, харків'янка, що нині мешкає у Дніпрі. Вона здобула перемогу на грантовому конкурсі завдяки своєму екологічному проєкту «VIRIDI-RECYCLE».




«Я дуже задоволена, що завітала до цього центру, пройшла курс для підприємців «Успішний стартап: від ідеї до перемоги». Завдяки цим знанням успішно подалась на міжнародний грант та вже його отримала. За ці кошти вдалось облаштувати офіс, який ось-ось запрацює. Наша компанія навчає людей сортувати сміття, здавати його на переробку та отримувати за це гроші. Деякі мої бізнес-клієнти вже заробили на цьому більше ніж 50 тисяч гривень», — розповіла Надія Черкашина, отримувачка послуг Центру підтримки бізнесу, авторка проєкту «VIRIDI-RECYCLE».




«Центр підтримки бізнесу запрацював у Дніпрі в жовтні 2023 року. За цей час нашими послугами скористались 500 підприємців. І це я кажу тільки про тих, хто отримував послуги очно. Тих, хто отримував онлайн-консультації, порахувати неможливо, їх надто багато. У нас підприємець може безкоштовно отримати фінансові, юридичні консультації, пройти бізнес-тренінги тощо», — зазначила Ірина Журавльова, начальниця управління регуляторної політики та розвитку підприємництва департаменту правового забезпечення Дніпровської міськради. 


Тренінги у центрі проводять викладачі Університету митної справи та фінансів. Це стало можливим завдяки підписаному меморандуму про співпрацю між університетом та Дніпровською міськрадою. 


«Ми навчаємо підприємців розробляти бізнес-план, подаватися на гранти, вести бухгалтерію, керувати і не втрачати лідерство, знаходити спеціалістів з маркетингу тощо. Часто підприємці мають дуже круту ідею, але без знань її втілити неможливо. Тому ми і працюємо, аби заповнити цю прогалину», — каже Ольга Литвиненко, грантова менеджерка, старша викладачка кафедри підприємництва та економіки підприємства Університету митної справи та фінансів.


Звернувшись до Центру підтримки бізнесу Дніпровської міськради, ви можете безкоштовно отримати консультації з таких питань:

  • започаткування та ведення бізнесу;
  • кредитування за державною програмою «Доступні кредити 5-7-9%» від фахівців банківських установ міста;
  • правнича допомога юристів та адвокатів;
  • написання бізнес-планів;
  • оформлення грантових заявок та проєктів.

У Дніпрі Центр підтримки бізнесу працює з 09:00 до 17:00 за адресою: проспект Слобожанський, 8. Перерва з 13:00 до 14:00. Телефони для довідок: (056) 720-70-60, (067) 35-34-189.