Хвилина мовчання, квіти пам’яті та спецпогашення марки: День захисників і захисниць на Дніпропетровщині (ФОТОРЕПОРТАЖ)

У День захисників і захисниць Дніпропетровщина долучилася до загальнонаціональної хвилини мовчання. Полеглих Героїв вшанували й квітами. На честь пам’ятної дати погасили марку.


«Згадали загиблих Героїв. Захисників і захисниць, які віддали життя за Україну. Боронячи рідну землю. Поклали квіти на знак безмежної шани. Подякували й тим, хто щодня за захисті. У цей знаковий день також погасили символічну марку», – розповів перший заступник начальника Дніпропетровської ОВА Андрій Кульбач.




О 9:00 Дніпропетровщина долучилася до загальнонаціональної хвилини мовчання. У цю мить зупинилися дорожній рух та люди.


Після – вшанували подвиг загиблих оборонців на Алеї пам’яті.


Там пролунала спільна молитва.


До стел з іменами загиблих оборонців поклали квіти.


Дню захисників і захисниць присвячена нова поштова марка «Під покровом Богородиці». Відбулося її урочисте спецпогашення.


«Марку розробив художник Олександр Охапкін. Вона благодійна. Частина коштів з продажу піде на потреби ЗСУ», – зазначила директорка з взаємодії із державними органами влади АТ «Укрпошта» Юлія Боровик.


На марці зображена Діва Марія, яка наче оберігає воїнів. Саме її вони здавна вважали символом захисту та опіки. Випуск вийшов тиражом в понад 4 млн екземплярів. Придбати його можна вже у всіх відділеннях Укрпошти або онлайн.