Кооперація з північно-західним партнером: на Дніпропетровщину завітав посол Литви

З офіційним візитом до регіону приїхав Посол Литовської Республіки в Україні Вальдемарас Сарапінас. Він зустрівся із головою Дніпропетровської обласної ради Миколою Лукашуком, Почесним консулом Литовської Республіки в Дніпрі Віталієм Півняком та відповідальними секретарями консульства. Сторони обговорили подальше зміцнення стратегічного партнерства Дніпропетровщини та Литви, окреслити напрямки співпраці, залучення інвестицій, розвиток науки, технологій та торгівлі. Про це повідомляє прес-служба Дніпропетровської облради.

_НЬЮ!IMG_7857.jpg
«Литва не просто є нашим стратегічним партнером – ми вважаємо вас своїми справжніми друзями, однодумцями та союзниками. Співпраця між нашим регіоном та республікою має міцний фундамент, який було закладено багато років тому й підтверджується надзвичайно високим рівнем міжнародної співпраці.

Ми маємо низку прикладів успішної взаємодії, серед яких угоди про співпрацю між НТУ «Дніпровська політехніка» та Університетом ім. Вітаутаса Великого, проведення навчальних програм для медпрацівників регіону, онлайн-вебінари для підприємців, бізнес-форуми, відкриття першого в Україні центру литовського права тощо. Ми цінуємо співробітництво і стосунки Дніпропетровщини та Литви, які суттєво зміцнилися з початком війни на Донбасі.

Наші литовські партнери неодноразово допомагали з безкоштовним лікуванням і реабілітацією для українських військовослужбовців, підтримували українських дітей-переселенців, які мали змогу вчитися у «Вільнюському домі литовців», — розповів Микола Лукашук.

Своєю чергою Посол Литовської Республіки в Україні Вальдемарас Сарапінас наголосив, що Литва також зацікавлена в подальшій співпраці із Дніпропетровщиною як економічній, так і науковій та культурній.

«На жаль, пандемія стала на заваді реалізації кількох наших спільних проєктів. Проте я переконаний, що нам все ж вдасться не лише втілити в життя заплановані ініціативи, але і започаткувати численні нові програми. Ми щиро зацікавлені у розширенні співпраці Дніпропетровщиною й готові усіляко сприяти зміцненню нашого партнерства», — зазначив Вальдемарас Сарапінас.