Курси допомоги, консультації лікарів та контакти фахівців психологічної підтримки: про роботу медичної галузі Дніпропетровщини

Без збоїв та в спільному медичному просторі нині працюють медзаклади регіону, незалежно від форм власності. Служби екстреної медичної допомоги Дніпропетровщини діють в повному складі. Стаціонари й шпиталі теж відкриті.

Курси допомоги, консультації лікарів та контакти фахівців психологічної підтримки: про роботу медичної галузі Дніпропетровщини
«Ми забезпечені всім необхідним: кадрами, ліками, медзасобами. Первинна ланка (центри надання медико-санітарної допомоги та амбулаторії) працює щоденно. Людям надається як профілактична допомога, очні зустрічі із немобільними групами населення, також лікарі консультують онлайн. Всі працівники амбулаторної галузі готові працювати галузі — на місцях та готові працювати за будь-яких умов», — розповіла заступниця директора департаменту охорони здоров’я Дніпро ОДА Тетяна Квітницька.

Також в області проводяться тренінги з надання першої домедичної допомоги та первинної медичної допомоги. Аби долучитись до них, необхідно звернутись до свого сімейного лікаря або в найближчий до вас центр медико-санітарної допомоги.

«Дуже тішить, що люди зараз відповідально ставляться до звернень на службу «103» — частіше телефонують сімейним лікарям і на рівні амбулаторному, не турбуючи екстрену службу, вирішують питання загострення хронічних захворювань», — додала Тетяна Квітницька.

До роботи активно приєднались психологи та психіатри міста, регіону та країни. При Дніпровському міському центрі соціальних служб працюють цілодобові телефонні лінії безкоштовної психологічної допомоги: (056) 767-18-41, (066) 448-61-54, (056) 785-14-32, (056) 785-73-60. Також поміч можна отримати на платформі «Розкажи мені». Це безкоштовний інтернет-майданчик для психологічних консультацій.

МОЗ також створило довідник про те, як надавати першу психологічну допомогу, побороти тривожність, зарадити людині, яка переживає панічну атаку, коригувати рівень стресу за допомогою вправ тощо.