Лікар плазмацентру Biopharma Plasma Дніпро Олександр Урупа розповів, чим корисна здача плазми для донора

17 вересня, у донорському центрі збору плазми Biopharma Plasma Дніпро пройшла чергова благодійна акція, що проходить в рамках “Донорського марафону благодійності”. Сьогодні до цієї благородної справи долучилися військові Повітряного командування «Схід». Вони здали плазму благочинно для онкохворих дітей обласної дитячої лікарні за соціальним проектом “Допоможи онкохворій дитині.

Олександр Урупа лікар-анестезіолог плазмацентру Biopharma Plasma Дніпро розказав журналістам ІА «Мост Днепр» на місці проведення акції, що донори плазми не тільки рятують життя дітей і дорослих, а й приносять цим користь власному організмові.



«В першу чергу – це очищення організму від токсинів, що дає змогу зменшити навантаження на такі органи як печінка та нирки.

По-друге це постійні безкоштовні обстеження, а саме здача аналізів крові по 22 показникам та на групу і резус 9 результат - миттєвий), які перевіряються на сучасному апараті зі 100% точністю і помилки виключені, тому що відсутній так званий “людський фактор”.  

Також донор отримує не тільки аналізи на ВІЛ, гепатити В і С, а й перед донацією консультацію досвідченого лікаря -терапевта. тобто контроль здоров’я донора відбувається безкоштовно і на найвищому рівні.

По-третє, це профілактика серцево-судинних захворювань, таких як інфаркт та інсульт, які останнім часом, нажаль, дуже помолоділи. А те, що донорство плазми тренує імунну систему - взагалі безцінна для людини річ», - розповів він.


Також лікар підкреслив, що донорство мотивує до здорового способу життя -  стежити за своїм здоровим харчуванням та станом свого організму.

«Нам часто бракує часу на дотримання правильного харчування, питного режиму, але коли є певна відповідальність, у донорів виховується почуття обов’язку перед тим, як прийти на донацію», - доповнив він.


Стати донором плазми, бути корисним суспільству, рятуючи  життя інших, а ще й приносити користь собі може кожен.

Донор сам обирає здавати плазму благочинно, чи отримувати компенсацію і бонуси за донацію - в будь-якому випадку з плазми виготовлять незамінні вітчизняні ліки. яких так бракує зараз, і значна частина з них імпортується і коштує майже втричі дорожче.

Всіх бажаючих стати донорами плазми запрошують в Biopharma Plasma Дніпро

за адресою:

м. Дніпро, пр. Богдана Хмельницького, 17

з понедылка по суботу  з 7:30  до 16:00

Гаряча лінія для запису та консультацій:

0800 600 003